Hvorfor giver de kristne ikke deres børn ordentlige nordiske navne? 4.82/5 (28)

Ved Thor, Odin og alle guder! Der må være grænser for galskaben!

Efterhånden har de kristne været her på egnen så længe, at deres sønner og døtres børn nu fødes og knæsættes. Eller rettere vandøses, for de kristne er jo så glade for dette besynderlige vandpjaskeri.

Jeg har ikke noget imod de kristne som sådan. At de ødsler med vand, selvom det ikke er lørdag, og de skal vaskes – dét må de selv om. Bare de selv graver deres brønde og selv trækker vandet op.

En katteurt ville vel stinke lige så meget af uvaskede tæer efter et langt togt, hvis man kaldte den noget andet

Men hvorfor kan de dog ikke bruge de samme gode, gamle og frem for alt almindelige navne som os andre? Hvorfor skal de hjulbenede små kristenspirer absolut stolpre omkring og hedde noget sært og fremmedartet som Niels, Bent, Joachim, Margrete eller Katrine? Det er jo knapt nok til at udtale for en nordisk tunge.

Og hvilken betydning har et navn? En katteurt ville vel stinke lige så meget af uvaskede tæer efter et langt togt, hvis man kaldte den noget andet. Men for os er det anderledes, hvilket ethvert menneske véd, hvis deres forstand altså er i behold.

Et navn giver bæreren styrke. Det binder manden til ætten og giver forventning om fremtids bedrifter. Frode er vis og klog, Asger er gudernes spyd og Yrsa er vild som en hunbjørn. Desuden er det jo navne, som er vokset i ære og anseelse, fordi forfædrene også bar dem. Min gammelfader hed Sigurd Skidenskæg, og jeg er stolt over at bære det samme navn som ham. Skulle min sønnesøn da – guderne forbyde – kaldes noget andet?

Deres hjerner må være formørkede, men hvordan skal de også blive andet, når man véd, hvordan de bloter til deres Hvide Krist

Hvis dette uvæsen fortsætter, vil man måske en dag – end ikke i Haitabu og Ripa – høre navne som Skarde, Ødger, Revna eller Magnhild!

Hvordan de kristne kan få den tanke at kaste vrag på hele vor skik, kan man kun gisne om. Deres hjerner må være formørkede, men hvordan skal de også blive andet, når man véd, hvordan de bloter til deres Hvide Krist? De sidder dér inde i deres hov og siger de samme remser igen og igen, mens de indånder dampe fra både vokslys og røgelse. Dét skal man da blive tosset i hovedet af, hvis man ikke var helt fra den til at begynde med! De skulle hellere æde nogle svampe og gå bersærk som normale mennesker, og så give deres børn nogle navne, som de kan være bekendt!

De er bindegale og skal tøjres i fårestien!

Sigurd Skallesmækker

Hrolf Krakes Gyde
2. langhus til højre
Lejre.

Dette debatindlæg er udtryk for skribentens ikke liberale verdensopfattelse, som er håbløst ude af trit med en moderne verden. Det er på ingen måde Satyrens holdning.

Foto: Allan Harris, Flickr.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Hvorfor giver de kristne ikke deres børn ordentlige nordiske navne?"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*