Superligaen: Grauballemanden får debut for AGF 4.25/5 (12)

AGF Grauballemanden Mester Ictum Leif Plith Lautitsen

AGF overrasker med usædvanligt spillerkøb og giver Grauballemanden fast plads på superligaholdet.

I forsøget på at komme afgørende væk fra bunden af Superligaen, har AGF tegnet kontrakt med det kendte moselig Grauballemanden. Han er med i startopstillingen i forårssæsonens første hjemmekamp mod Esbjerg.

Cheftræner David Nielsen er stolt af sin nye spiller, som skal være med til, at rykke AGF helt frem i kampen om mesterskabet.

– Med Grauballemanden får vi en alsidig og meget erfaren spiller, godt nok uden det store løbepensum, men det kompenserer han for med sin store erfaring. Han er en stille type og lidt gammeldags i stilen, men han ligger godt på banen uanset, hvor vi placerer ham, siger David Nielsen.

Grauballemanden fik chancen i anden halvleg, hvor han parerede Horsens’ eneste forsøg inden for målrammen

Cheftræneren erkender, at holdets præstationer hidtil ikke har levet op til forventningerne. Der er desperat behov for nytænkning. Da AGF’s talentspejder under julefrokosten nævnte, at amatørklubben Moesgaard FC havde et potentielt emne, slog David Nielsen til.

– Vi har efter nytår testet Grauballemanden i en række kampe under vores træningslejr i Portugal, og vi er meget tilfredse med hans præstation. Han kan sagtens følge tempoet, og han er faktisk hurtigere end flere andre på holdet, siger cheftræneren.

Mr. clean sheet

David Nielsen har testet Grauballemanden i målet i en træningskamp mod Horsens, hvor han havde en større redningsprocent end holdets faste målmand.

– Vi var nede med 2-0 ved pausen. Whalley stod af helvede til, så Grauballemanden fik chancen i anden halvleg, hvor han parerede Horsens’ eneste forsøg inden for målrammen, siger David Nielsen.

Han har fået et par meget urimelige straffespark dømt i mod sig, fordi en pjevset modstander faldt over ham

Om Grauballemanden får fast plads i målet er tvivlsomt. David Nielsen ser store muligheder både i forsvaret og i angrebet.

– Han ligger rigtig godt i vores bagerste flade backkæde. Han er en god stopper, som bryder modstanderens angreb, og han har startet mange farlige omstillinger, fortæller David Nielsen, som også må erkende, at der er visse begrænsninger i forsvaret.

– Grauballemanden er meget sen til at trække off side, og det skaber farlige situationer, men det arbejder vi med. Han har fået et par meget urimelige straffespark dømt i mod sig, fordi en pjevset modstander faldt over ham, men det er jo typisk dommerne, som altid dømmer straffe, lyder det fra cheftræneren.

Må bæres hjem i forsvaret

Grauballemanden har også vist sig som en af AGF’s bedste afsluttere, og han beviste sine offensive styrker med seks mål i en venskabskamp mod Beder IF’s Danmarksseriehold.

– Vi lagde ham i en fast position foran målet, hvor han dirigerede vores lange bolde i nettet. Jeg er vildt imponeret over hans evne til liggende hovedstød, siger David Nielsen

Han er dog bekymret for Grauballemandens langsomme tilbageløb.

– Det er uholdbart, at Ammitzbøll og Duncan skal bære Grauballemanden ned i forsvaret, hver gang vi mister bolden fremme. Det kan blive et problem, når vi møder modstandere, som er hurtige på omstillinger, forklarer AGF’s cheftræner og går i panik, da Satyrens udsendte fortæller ham, at Duncan er skiftet til en polsk klub med et mærkeligt navn og derfra videre til en cypriotisk klub med et endnu mærkeligere navn.

I fredagens kamp mod Esbjerg er Grauballemanden samtlige betting-firmaers favorit som AGF’s eneste målscorer.

Illustration: Mester Ictum.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Superligaen: Grauballemanden får debut for AGF"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*