Guy Fawkes udnævnt til speaker før afgørende Brexit-afstemning 4.78/5 (9)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ny speaker i det britiske parlament bliver Guy Fawkes. Han afløser John Bercow, som er indlagt med nervesammenbrud. Theresa May beskriver parlamentet som en krudttønde.

Den britiske premierminister  Theresa May var tæt på endnu en katastofe forud for den afgørende afstemning om hendes og regeringens Brexit-forslag senere i denne uge.

Det skyldtes, at Underhusets formand John Bercow er indlagt på en lukket afdeling efter et alvorligt nervesammenbrud. Politiet overmandede og tilbageholdt forleden en nøgen John Bercow på Westminster Bridge, hvor han i vildelse stod og råbte ”OOORDEEEEER”! efter målløse borgere og forundrede turister.

Krisen truede længe med helt at aflyse den afstemning, som skal købe premierminister Theresa May lidt ekstra tid til at få styr på Brexit. Ingen ønskede nemlig at påtage sig opgaven som speaker og formand for Underhuset.

Fandt ny formand i kælderen

Theresa May forklarer, at hun brugte det meste af en dag på at finde en ny speaker. Ingen tog telefonen, når hun ringede, og parlamentet var som blæst for medlemmer.

– Jeg har aldrig oplevet parlamentet så tomt. Der var ikke en sjæl at se noget steds, men jeg følte mig på en underlig måde ikke alene. Jeg syntes, jeg hørte hviskende stemmer og sagte vejrtrækning fra kosteskabe, bag døre og under trapper, siger Theresa May.

Jeg forklarede ham, at parlamentet jo er  lidt af en krudttønde for tiden. Brexit er en tikkende bombe, som kan gå af hvert øjeblik

Da hun nåede ned i kælderen under Parlamentsbygningen, traf  hun langt om længe en, som var villig til at påtage sig opgaven.

May fortæller, at hun løb på en mand, som holdt vagt ved nogle tønder, hvis indhold han ikke ville afsløre. Hun faldt i snak med manden, der præsenterede sig som Guy Fawkes, og de to talte længe om genstridige parlamentarikere.

– Jeg forklarede ham, at parlamentet jo er  lidt af en krudttønde for tiden. Brexit er en tikkende bombe, som kan gå af hvert øjeblik, det skal være, og som allerede har sprængt min regering, og da jeg så sagde, at jeg havde lyst til at sprænge hele lortet i luften, så tilbød han meget venligt straks sin assistance, siger Theresa May.

Fawkes holder krudtet tørt

Guy Fawkes meldte sig uden tøven som ny parlamentsformand og bestod på stedet speaker-testen. Den går ud på at kalde til orden så højt, at selv den bagerste back bencher hører det.

Ifølge  Guy Fawkes indeholder tønderne præcis det, der skal til for at løse Brexit-krisen og alle Storbritanniens parlamentariske kriser fremover

– Det runger stadig i kælderhvælvingerne, og pudset er faldet af flere steder, men vi slipper for flere udgifter til skadedyrsbekæmpelse, for der er hverken rotter eller flagermus tilbage, lyder det fra May.

Derefter hjalp de to hinanden med at bugsere tønderne, som parlamentets nye formand holdt vagt ved, op i parlamentssalen. Ifølge Guy Fawkes indeholder tønderne præcis det, der skal til for at løse Brexit-krisen og alle Storbritanniens parlamentariske kriser fremover.

– Jeg er tryg ved, at Mr. Fawkes kan holde krudtet tørt. Han garanterer, at de værste Brexiteers og Jeremy Corbyn, som jo har en ufattelig kort lunte, ikke springer i luften, før afstemningen om Brexit-aftalen er slut, siger Theresa May.

I Bruxelles krydser EU-kommissionen, fingre for, at det endelig lykkes for May at få sin aftale igennem og undgå endnu en fuser.

Foto: Adrian Pingstone, Flickr.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Guy Fawkes udnævnt til speaker før afgørende Brexit-afstemning"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*