Amnesty truer Satyren: Stands satirehetz mod historiske tyranner 4.85/5 (13)

Amnesty International forlanger, at Satyren trækker satiriske artikler om navngivne historiske personer tilbage. Organisationen har derfor pudset sine advokater på satiremediet.

Harald Blåtand, Napoleon Bonaparte, Kejser Nero og en kødrand af historiske personer har fået nok af Satyren. De finder sig ikke længere i at blive hetzet på det groveste af en flok selvbestaltede og ikke særligt morsomme mandags-satirikere.

De har derfor henvendt sig til Amnesty International. Det sker, efter at menneskerettigheds- organisationen har forsøgt at standse den fiktive radiokanal, Radio 24Syv, og Folketingets kommende formand Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm i at satirechikanere en blogger.

Harald Blåtand har fået adskillige haderunesten tilsendt fra unavngivne personer

Amnesty International bekræfter, at organisationen er gået ind i sagen. De har aktiveret end række advokater, som skal få Satyren til at fjerne samtlige satiriske indslag.

– Vi har valgt at engagere os, fordi Satyren blandt andet håner og intimiderer en række historiske diktatorer, som medvirker i Amnestys kampagne I’m Sorry – I regret my dictatorship, hvor angrende tyranner står frem og undskylder for deres forbrydelser, siger kampagneansvarlig i Amnesty International Andrea Hyeckler.

Harald Blåtand får haderunesten

Hun fortæller, at Satyren plager sine ofre med breve, signalflag, runestave og røgsignaler, hvori de kaldes for helligfranser og hyklere. Det har store konsekvenser for de involverede, som har fået alvorlige mén af hetzen fra Satyren og mediets trolde.

Harald Blåtand har fået adskillige haderunesten tilsendt fra unavngivne personer. Kejser Nero modtager anonyme breve med trusler om, at han skal brændes af, mens Napoleon er bukket under for troldehærens pres og lider nu af mavesår og depression.

Jeg finder det dybt forkasteligt, at Amnesty nu går på strandhugst og selv laver satire for at slå Satyren og Kirsten Birgit af banen

– Satyren bringer dem i en meget traumatisk situation, fordi de som angrende tyranner ikke bare kan slå budbringeren ihjel, som de plejede, og det er meget belastende for dem, siger Andrea Hyeckler.

Raser over Amnestys satiretyveri

Det er lykkedes at få en kommentar fra Satyrens ansvarshavende redaktør. På tredje døgn har han barrikaderet sig på et offentligt toilet i København, hvor han søger tilflugt for en rasende hob af advokater bevæbnet med fakler, høtyve og stævninger. Af frygt for repressalier ønsker han at være anonym, men redaktionen kender hans navn.

Han mener, at Amnesty International kan rende og hoppe. Han undrer sig over, at Amnesty går Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm i bedene, men han glæder sig over opmærksomheden og har hyret den anerkendte romerske sagfører Marcus Tulius Cicero til at føre Satyrens sag.

– Det her handler om den historiske satire- og krænkelsesret. Jeg finder det dybt forkasteligt, at Amnesty nu går på strandhugst og selv laver satire for at slå Satyren og Kirsten Birgit (Schiøtz Kretz Hørsholm: red) af banen, men jeg er samtidig lykkelig over, at Satyren stjæler lidt opmærksomhed fra Kirsten Birgit – den fede ko, siger Satyrens ansvarshavende redaktør over mobiltelefonen.

Amnesty International agter ikke at indstille presset på Satyren og varsler krav fra en række diktatorer fra det 20. århundrede. De har henvendt sig, fordi de også føler sig chikaneret af Satyrens lamme satire.

Illustration: Eugene Delacroix og Mester Ictum.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Amnesty truer Satyren: Stands satirehetz mod historiske tyranner"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*