Dansk Folkeparti flytter valghovedkvarter til Andelslandsbyen Nyvang 4.89/5 (9)

Dansk Folkeparti fører valgkamp fra Andelslandsbyen Nyvang. Partiets ledelse ønsker at vende meningsmålingerne og møde vælgerne i rammer, som er i øjenhøjde med partiets værdier.

For at ændre de dårlige meningsmålinger flytter Dansk Folkeparti sit valghovedkvarter. Frem til Folketingsvalget er partiets valgsekretariat og ledelse at finde i Andelslandsbyen Nyvang ved Holbæk. Det meddelte partileder Kristian Thulesen Dahl tidligere i dag i en pressemeddelelse.

– Det er afgørende, at Dansk Folkeparti overbeviser vælgerne om, at vi selv lever op til partiets krav om udflytning af statslige arbejdspladser og funktioner, så vi på den måde også praktiserer, det vi prædiker, lyder det fra Kristian Thulesen Dahl i pressemeddelelsen.

Her er en duft af stegt flæsk og rødgrød. Svalerne kvidrer på telefontrådene, og mælkekusken hilser fra sin hestetrukne vogn

Han uddyber beredvilligt, da Satyren ringer til ham på nummeret Nyvang 1934, og telefonistinden, Frk. Fagerballe, har garanteret, at hun ikke lytter med på samtalen.

– Andelslandsbyen har præcis den autentiske atmosfære, vi efterlyser. Det rammer lige ned i kernevælgernes drøm om, hvordan Danmark skal være, siger han og fortsætter:

– Her er en duft af stegt flæsk og rødgrød. Svalerne kvidrer på telefontrådene, og mælkekusken hilser fra sin hestetrukne vogn.

Zenia Stampe flyttet ind i husmandssted

Herefter beder han om forladelse for, at han må lægge røret og skrue ned for Pressens Radioavis, der kører i baggrunden, sendt fra Kalundborg langbølgesender.

Kristen Thulesen Dahl indrømmer, at afstanden til København ikke er længere, end at hovedstaden kan nås med rutebil. Men det kunne ikke være anderledes, undskylder han sig.

– Vi forsøgte at leje os ind på Hjerl Hede, men det viste sig, at de allerede havde lejet alt ud til Venstre og Inger Støjbergs valgkamp.

Dansk Folkeparti får dog ikke hele Andelslandsbyen for sig selv. Intet paradis er åbenbart uden slanger, sukker Kristian Thulesen Dahl. Det viser sig, at Zenia Stampe fra Radikale Venstre er flyttet ind museets husmandssted for at holde vælgermøder med husmændene, de oprindelige radikale kernevælgere.

Enhedslisten til Arbejdermuseet

Ugeposten Vipperøds politiske analytiker Henrik Qvortrup, forklarer Satyren, at partierne for tiden sælger sig på at være oprindelige.

– Danske politikere bliver mere og mere tilbageskuende. Partierne forsøger at genoplive en tid, hvor verden var til at overskue, og kun tyskerne var de onde. De rammer finder de på de danske museer, siger Henrik Qvortrup.

Socialdemokratiet er ikke længere et arbejderparti, så vi holder os langt væk fra alt, der lugter af proletariat, siger Mette Frederiksen

En rundringning til en række danske partiledere bekræfter Qvortrups ord.

Søren Pape Poulsen svarer kort, at Det Konservative Folkeparti flytter sit valgkontor ind i Danmarks Herregårdsmuseum på Gammel Estrup. Enhedslistens Pernille Skipper bekræfter, at Arbejdermuseet bliver partiets valghovedkvarter. Hun tilføjer, at de får stedet for sig selv, da Socialdemokratiet ikke har udvist interesse.

Partiformand Mette Frederiksen pointerer over for Satyren, at Socialdemokraterne slet ikke er interesserede i Arbejdermuseet.

– Socialdemokratiet er ikke længere et arbejderparti, så vi holder os langt væk fra alt, der lugter af proletariat, siger Mette Frederiksen.

Det er uvist, om interessen fra de politiske partier vil medføre større statstilskud til museerne efter valget.

Foto: Papposilenos.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Dansk Folkeparti flytter valghovedkvarter til Andelslandsbyen Nyvang"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*