Voldsom kritik: Mette Frederiksen udnævner Griffenfeld til kabinetschef 4.55/5 (11)

Kritikken hagler ned over statsministeren for at ansætte Peder Schumacher Griffenfeld i en nyoprettet stilling som kabinetschef. Han glæder sig til at indføre old public management.

Statsminister Mette Frederiksen har ansat Peder Schumacher, bedre kendt som Griffenfeld, som kabinetschef i en nyoprettet stilling. Dermed får han come back i statsadministrationen, efter han i 1676 faldt i unåde og blev benådet på skafottet.

Mette Frederiksen begrunder ansættelsen med, at Griffenfeld er fader til den danske statsadministration og den mest talentfulde embedsmand, Danmark har fostret.

– Griffenfeld har kæmpestor erfaring med at tjene under enevældige regenter, og det gør ham til mit naturlige valg som kabinetschef. Han er manden, som kan sikre ro og balance i statsministeriet, siger Mette Frederiksen.

Hun ønsker ikke at kommentere yderligere på ansættelsen, men vil dog gerne afsløre, at Griffenfeld blandt andet skal lære Mogens Jensen, som er ny minister for Fødevarer, Fiskeri (forkortet af red.) at danse en anstændig menuet.

Old public management

Fra sin piedestal i Bibliotekshaven ved Rigsarkivet meddeler Griffenfeld, at han glæder sig til at få gang i karrieren igen.

– Efter århundreder i vanære og en bronzestatue som eneste plaster på såret, glæder jeg mog over fuld rehabilitering og ser frem til igen at bevæge mig i magtens inderste cirkler, siger Griffenfeld og fortsætter:

– Mette Frederiksen har den enerådige karakter, der kendetegner en sand aristokratisk monark. Jeg er tres enchanté over at tjene hende og indføre old public management og vise, at man sagtens kan lede landet fra en kancellistue udstyret med Danske Lov, en kolonnebog, og en skriverkarl.

Lars Løkke raser

Flere i Folketinget forarges over Mette Frederiksens nye kabinetschef.

Oppositionens førstekommis, Lars Løkke Rasmussen (V), anklager statsministeren for at udnævne Griffenfeld alene for at imødegå den kritik, hun har oplevet, siden hun ansatte sin nærmeste rådgiver Martin Rossen som stabschef.

På et pressemøde tidligere i dag, hvor Lars Løkke Rasmussen og Hans Majestæt Christian 5. redegjorde for det skandaløse i at ansætte en bestikkelig landsforræder som Griffenfeld, kaldte han det for dobbelt op på magtfuldkommenhed.

– Ved at ansætte endnu en embedsmand uden for systemet vil Statsministeren bilde os ind, at hun skaber balance i magtfordelingen. Det næste bliver vel, at hun opretter en stilling som seniorsekretariatsleder og ansætter Struensee, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Mette Frederiksen afviser Løkkes beskyldninger. Hun meddeler Satyren, at Griffenfelds første opgave bliver at lukke den læk, som åbenbart er opstået i Statsministeriet.

Illustration: Wikipedia.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Voldsom kritik: Mette Frederiksen udnævner Griffenfeld til kabinetschef"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*