Homo Erectus sårer adskillige i håndkilemassakre 4.76/5 (17)

Mange såret i massakre nær Heidelberg, da utilpasset Homo Erectus-han gik amok med håndkile og træspyd. Adgang til tunge håndkiler bør begrænses, men håndkilelobby er imod.

Endnu en gang er en ung Homo Erectus gået amok med en håndkile og et træspyd med ildhærdet spids. Hannen nåede at såre adskillige, inden hannen blev overmandet og ført bort.

Ifølge en ældre hun, som var vidne til massakren, der fandt sted nær Heidelberg i Tyskland, kom angrebet ud af det blå, mens hun og en større gruppe Homo Erecti var samlet om et frisk ådsel.

– Vi sad fredeligt og spiste, da han skrigende kom løbende ud fra krattet og begyndte at slå løs på os med sin håndkile og stikke ud efter os med et træspyd. Vi blev meget bange og skjulte os eller flygtede, oversætter tolken hunnens oprørte grynt og strubelyde.

Hunnen viser med sine fingre, hvor mange han nåede at ramme og såre, inden nogle i gruppen overmandede gerningshannen. Vi tæller det til 10, men det kan være flere, da de kognitive funktioner hos Homo Erecti ikke gør det muligt for dem at tælle på mere end to hænder.

Havde lager af håndkiler

Selv om ingen mistede livet under angrebet, er flere kommet alvorligt til skade.

Efterfølgende ransagede gruppens ældste den unge hans sovetræ og fandt flere tunge håndkiler og træspyd, hvoraf flere havde ildhærdet spids.

Den ældste han i gruppen lader gennem tolken forstå, at man ser meget alvorligt på situationen.

– Spyd med ildhærdede spidser er et frygteligt angrebsvåben, som kun bør anvendes til jagt af Homo Erecti, som forstår at håndtere så avancerede våben, og unge mentalt ustabile hanner skal slet ikke have adgang til så kraftige håndkiler, udlægger tolken ældste-hannens gutturale lyde.

Ældste-hannen viser med bekymrede fagter, at han er bekymret over det stigende antal overfald begået af især unge hanner. Derfor ønsker han at begrænse adgangen til de tungeste håndkiler og forslår aldersgrænse og baggrundstjek, inden håndkiler kan udleveres.

Håndkilelobby imod kontrol

Men det er forhan for den meget magtfulde håndkilelobby imod. Han mener, at uden håndkiler er Homo Erectus bare en primitiv primat.

– Håndkiler er en Homo Erectus’ signatur, og retten til at bære håndkile er så indgroet en del af vores identitet og kulturelle særpræg, at det vil berøve os vores status som selvstændig art i det menneskelige udviklingstræ, oversætter tolken forhannens ord med lidt flere nuancer end hans grynt og gestikulationer rummer.

Han foreslår i stedet, at flere bevæbnes med håndkiler, så de kan forsvare sig selv, hinanden og deres unger, og han pointerer, at det eneste, som kan standse en ond Homo Erectus med en håndkile, er en god Homo Erectus med en håndkile.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Homo Erectus sårer adskillige i håndkilemassakre"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*