TV2 klar med guddommelig udgave af Årgang 0 4.9/5 (10)

I Årgang 0 Divine Edition følger seerne Jesus, Muhammed, Afrodite og Buddha i de vanskelige år som teenagere.

Efter mere end 18 år er det snart slut med at følge Stephanie, Christian og Rachel fra Årgang 0, men fans af dokumentarserien skal ikke fortvivle. TV2 er nemlig klar med en helt ny og banebrydende opfølger.

Den har fået titlen: Årgang 0 -Divine Edition, og her kommer seerne helt tæt på Jesus og andre guddommeliges liv som teenagere.

Om serien forklarer producer Agnes Deus, at de unge guder er castet meget omhyggeligt.

– Det er vigtigt, at moderne teenageforældre kan relatere sig til de unges problemer. Derfor springer vi fødslen og deres tidlige år over for ikke gøre seerne forlegne over deres egne ufuldkomne børns entré i verden uden ledestjerne, vise mænd eller havets skum, siger Agnes Deus.

Jesus i tvivl om erhvervsuddannelse

Vi møder Jesus i en for ham vanskelig periode. Hans biologiske far er meget fraværende, og han har et anspændt forhold til sin stedfar, der er tømrer og helst ser, at han tager en erhvervsuddannelse, mens Jesus selv har ambitioner om at frelse verden.

– Det er jo en meget eksistentiel konflikt for mange unge mennesker. Skal de følge deres hjerte eller lytte til forældrene og vælge en sikker uddannelse og noget at falde tilbage på, forklarer Agnes Deus.

Også Muhammed har det svært. Han bliver i første afsnit taget af politiet ham i at ride for hurtigt på en udboret kamel

Han har det heller ikke let i skolen. Jesus er næsvis. Han svarer lærerne igen, og står til en alvorlig reprimande efter en klassefest, hvor han forvandlede vand til vin og drak klassekammeraterne fulde.

– Det viser jo, at også guddommelige børn nogle gange opfører sig menneskeligt, og det vil berolige mange curlingforældre at vide, at det er helt normalt, siger Agnes Deus.

Roden Muhammed

Hun forklarer, at serien også inkluderer nydanske guddomme. Seerne møder Profeten Muhammed som fjortenårig. Han er en utilpasset rod, som vokser op i en ghetto i en forstad til Mekka, hvor han bevæger sig på kanten af banderelateret kriminalitet blandt ikke integrerede beduinstammer.

Også Muhammed har det svært. Han bliver i første afsnit taget af politiet for at ride for hurtigt på en udboret kamel. Senere bliver Muhammed smidt ud af skolen, fordi han fixer forældreintra og på grund af en tegning, han laver i en billedkunsttime på den lokale koranskole.

Vi oplever Buddhas forældre og deres desperate forsøg på at få den generte dreng til at åbne sig frem for hele tiden at svæve mediterende rundt i lotusstilling

– Det er så stærkt, at Profetens forældre vil medvirke og vise, at selv en femogfyrretyvende generations araber i et ærkearabisk land slås med integrationen, siger seriens producer.

Seriens to sidste unge guder er den introverte unge Buddha og den græske gudinde Afrodite, som er hinandens modsætninger. Han mobbes i skolen, fordi han er overvægtig. Hun har svært ved at omgås parnassets andre gudinder.

Vi oplever Buddhas forældre og deres desperate forsøg på at få den generte dreng til at åbne sig frem for hele tiden at svæve mediterende rundt i lotusstilling. Og vi møder en magtesløs mor, der skal opdrage en splittet Afrodite, som ikke har respekt for sin mor, som jo blot er en skumtoppet bølge på havet.

Første sæson af Årgang 0 – Divine Edition sendes i løbet af foråret, og der er planlagt 2000 sæsoner.

Illustration: Ukendt kunstner.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "TV2 klar med guddommelig udgave af Årgang 0"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*