Vikingen Regnar Lodbrog hjælper København til en bedre udligningsordning 4.73/5 (11)

Københavns Kommune hyrer Regnar Lodbrog til at sikre en mere retfærdig udligningsordning. Satyren mødte vikingerne og borgmester Frank Jensen på togt i Nordsjælland.

Vedbæk havn brænder. Adskillige dyre lystjagter står i flammer, og fra Hotel Marina vælter røgen ud gennem taget. En flåde af langskibe ligger trukket på land og vidner om, hvordan Københavns Kommune har hyret havets skræk, Regnar Lodbrog, til skaffe dem en rimelig udligningsordning.

En vagtpost peger i retning ind i landet, da vi spørger efter Regnar Lodbrog. Vagten forklarer os, at han forhandler med borgmesteren i Rudersdal Kommune, og hvis vi følger blodsporet, finder vi ham.

Vi ser røgen fra det brændende Holte på lang afstand, og da vi når frem, er byen et kaos af ild og blod. Overalt i gaderne flyder lig og afhuggede hoveder, mens ilden grådigt fortærer hovedgaden.

Workshop i vikinge-udligning

Foran et hårdt medtaget rådhus tager Regnar Lodbrog imod. Han afviser venligt, men bestemt, at han er i færd med at udplyndre en velhavende kommune i whiskybæltet.

– Nej, vi hjælper bare med at skabe en rimelig og retfærdig fordeling af kommunale sølvbeholdninger, siger han og tilføjer, at det vi ser ikke bare er et plyndringstogt, men en del af workshoppen Fair Fordeling, hvor politikere og ansatte i Københavns Kommune lærer effektiv udligning på vikingemaner.

Lodbrog indvilliger i at tage os til Københavns overborgmester Frank Jensen, som gennemfører modulet udligning ved økse i byrådssalen. Knust glas knaser under vores fødder, da vi baner os vej gennem væltede møbler og ødelagt inventar i borgerservice.

Tager kun fra de rige

I byrådssalen hersker rædslen blandt byrådsmedlemmer og ansatte. Gulvtæppet er gennemvædet af blod. En bunke døde kroppe fylder i det ene hjørne, og midt på gulvet instruerer en viking Frank Jensen i at bruge en daneøkse. Foran dem ligger Rudersdals borgmester bagbundet på knæ.

Frank Jensen lægger den skinnende økse for et kort øjeblik. Han forklarer, at magistraten er desperate over, at kommunens midler stjæles. Med udsigt til at kassen tømmes yderligere med regeringens udligningsreform, har han valgt at tage sagen i egen hånd.

– Vi finder os ikke i at pengene fosser ud af København, når vi har så store udfordringer med skrællinger på Christianshavns Torv, og landets største koncentration af blåmænd findes på Nørrebro. Derfor vælger vi selv at udligne, ved at tage fra de rige og give til de fattige. Det er jo bare god socialdemokratisk fordelingspolitik, siger Frank Jensen og flasher stolt Rudersdal Kommunes visa-dankort.

Blærerøven blandt ofrene

Frank Jensen vender tilbage til sin økse, og til lyden af et faldende hoved forlader vi rådhuset.

Vi lader os på tilbagevejen lede af røgsøjlerne fra de brændende huse. På en gade i Søllerød snubler vi over en hårdt såret blærerøv Mads Christensen. Liggende på fortovet raser han over dovne og forkælede socialister, som igen ødelægger hans liv.

Blærerøven når ikke at uddybe, før nogle vikinger og en it-medarbejder fra Københavns Kommune ved navn Finn venligt skubber os væk. Med et tørt hug flækker Finn skallen på Mads Christensen med en økse, hvorefter han trækker ærmet på blærerøvens Hugo Boss skjorte op og begynder at fjerne seks Rolex ure. Han opgiver hurtigt at løsne dem og hæver sin økse igen.

Kort efter forsvinder Finn dansende i triumf viftende med en blodig arm, hvorfra seks ure glimter i solen.

Foto: Eugene Van Grinsven, Flickr.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Vikingen Regnar Lodbrog hjælper København til en bedre udligningsordning"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*