Fortvivlede pirater: Vi er desperate efter noget ordentligt at borde 4.67/5 (15)

Overalt på kloden er sørøvere under voldsomt pres. Uanvendelige kreditkort. Ubrugelige containerlaster. Værdiløse olietankere og lystsejlere i små både truer mange pirater med konkurs.

Sørøveri er ikke, hvad det har været. Moderne tider truer mange pirater med bankerot. En af dem er Kaptajn Krudtskæg, som ikke klarer en sæson mere uden et godt bytte.

Han har levet fedt af fribytteri i Carribien, men nu er det smalhals. Krudtskæg har snart hverken råd til mandskabets daglige romration eller et nyt træben, og hans trofaste skulderpapegøje endte som parrot tikka massala forleden.

– De tider er forbi, hvor de spanske guldgaleoner sejlede ind i munden på os som stegte rødspætter, og vi svælgede i guld, rom og ædelstene. Nu er der kun olietankere og containerskibe at borde, og der er altså ikke noget at komme efter for en ærlig sørøver, siger en nedslået Kaptajn Krudtskæg.

Værdiløst containergods

Han forklarer, at tankere og containerskibe er totalt ubrugelige i den traditionelle forretningsmodel han benytter sig af.

– Hvad fanden skal jeg bruge råolie til. Det er komplet umuligt at omsætte blandt mine kunder. Sidst jeg forsøgte at afsætte fladskærms-tv’er, mountainbikes og frossen laks blev jeg grint hele vejen ud af Tortuga, siger Kaptajn Krudtskæg og tilføjer:

– Mandskabet på de opbragte skibe består af filippinere, som ikke er en bøjet gylden værd på markedet for menneskehandel, og det er århundreder siden, jeg sidst fik løsesum for en skrigende, adelig jomfru.

Han håber nu på, at FN vedtager en hjælpepakke, så han får samme gunstige vilkår som de multinationale selskaber. Hvis ikke, ser han ingen anden udvej end at lade sig hverve af en historisk turisttemapark i Florida.

Forlanger EU-støtte

Også hans kollega Klaus Størtebeker, som driver en mellemstor piratvirksomhed i Østersøen, mærker de trange tider. Han har tidligere tjent godt på at opbringe kogger fra tyske hansetæder og danske kvægskuder.

– Jeg har ikke bordet en hansekogge, siden Erik af Pommern var knægt. Det eneste vi border nu til dags er tyske lystsejlere. De har sjældent noget ombord, som det er værd at ende i galgen for. Vi drukner i gule gummistøvler og grimme skipperkasketter, raser Klaus Størtebeker.

Han har også opgivet at plyndre Scandlines færger.

– De første par gange gav det lidt mening at rydde Prins Richard og Prinsesse Benedikte for værdier, men der er grænser for, hvor meget parfume, cigaretter, bananlikør og Toblerone, jeg kan omsætte. Passagererne har jo heller ingen klingende mønt, kun ubrugelige kreditkort, siger Klaus Størtebeker.

Han sætter sin lid til, at EU hjælper det trængte erhverv.

– Hvis EU kan subsidiere landbrug og fiskeri, så kan de også støtte fribytteri. Det er en gammel levevej. EU  bør sikre os status som traditionelt historisk og bevaringsværdigt erhverv, slutter en lidet fortrøstningsfuld Klaus Størtebeker.

Foto: Pxfuel.

Vurder denne artikel

2 Kommentarer på "Fortvivlede pirater: Vi er desperate efter noget ordentligt at borde"

  1. Det kunne være en mulighed for piraterne at gå ind bank verdenen der er mange lighedspunkter . De tager også fra de fattige og giver til de rige

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*