Tempelriddere skyder Sankt Nikolaus ned over Det Hellige Land 4.64/5 (14)

Foto: U.S. Air Force Photo by Staff Sgt. Corey Hook

Ved en fejl har tempelriddere ramt Sankt Nikolaus flyvekane med blidesten over Palæstina. De kristne korsriddere undskylder, men betegner hændelsen som et uheld.

Sodsværtet, splintret træ, som engang udgjorde en veltømret kane, ligger hulter til bulter med forvredne meder af jern over et område ved bredden af jordanfloden nær Det Døde Hav.

Det ryger stadig fra de forkullede rester af kanens fuselage. Satyrens udsendte tæller adskillige skræmte rensdyr, der løber forvirret rundt blandt ødelagte pakker i det golde landskab, hvor en lille gruppe tempelriddere forsøger at indfange dem.

– Ja, det er så her, uheldet skete, siger Guillaume de  Noël og slår ud med armene.

Han er tempelridder og eskorterer Satyrens udsendte til stedet, hvor Tempelherreordenen for få timer siden skød en haglbyge af blidesten imod det, de formodede var en saracensk flyvedjævel sendt imod Kristenhedens sande erobrere.

Flere flammende blidesten ramte den formodede flyvedjævel, som brændende styrtede til jorden, hvor den sprængtes i flere stykker.

Forvekslede Sankt Nikolaus med djævel

For en kort stund jublede korsridderne, men da de nærmede sig vragdelene, gik det op for dem, at virkeligheden var en anden. De havde skudt Sankt Nikolaus af Myra ned, mens han prøvefløj sin kane forud for den årlige globale uddeling af opmærksomheder til artige kristne børn på Jesu fødselsdag.

– Dagligt sender saracenerne sværme af det djævelskab for at slå os med sot, pest og pokker, eller de forsøger at sætte vore stillinger i brand. Derfor afgav vi ild uden ordentlig kending, siger Guillaume de  Noël.

– Det er et beklageligt uheld. Den slags sker, når man krydser krigszoner, hvad enten man er en helgen eller ej, tilføjer han.

Rødnæset rensdyr og sort hjælper

I skyggen af et oliventræ møder Satyren den ilde tilredte Sankt Nikolaus. Han tilses af et par riddere af Johanitterordenen. De har klædt ham i deres rødhvide gevandter som erstatning for hans ødelagte tøj.

 Mens de lægger bandager, fortæller han om den fatale flyvetur.

– Alt var clearet med hovedkvarteret, og der var grønt lys til indflyvning over Palæstina, men Tempelherrer og saracenere er jo en komplet utilregnelig blanding. Hverken jeg eller Vor Herre så det komme, siger en stadig rystet Sankt Nikolaus.

Han rejser sig for at trøste sin lille hjælper Petrus, som er sodet helt sort i hovedet af at være gået ned i flammer. Han ligner til forveksling en morianer. Den lille fyr græder stille, og tårerne trækker hvide striber i hans sorte ansigt.

– Pyt, slår Sankt Nikolaus fast.

– Der skete jo kun materielle skader. Som helgen kan jeg udrette mirakler og hurtigt  fikse ny flyvekane og nye gaver. Min glædesbringende mission er ikke i fare, men jeg er lidt bekymret for mine rensdyr, siger han og går hen imod en stor rentyr.

Den står og virrer med hovedet. Med skelende øjne glor den på sin næse, som lyser rødt efter at være ramt af Tempelriddernes græske ild. Sankt Nikolaus tager rentyren blidt om halsen. Han klør den bag ørerne, og dyret falder til ro.

Foto: U.S. Air Force, Staff Sgt. Corey Hook.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Tempelriddere skyder Sankt Nikolaus ned over Det Hellige Land"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*