Mata Hari bliver ny chef for Forsvarets Efterretningstjeneste 4.69/5 (13)

Forsvarsministeren præsenterede på et pressemøde Mata Hari som ny chef for Forsvarets Efterretningstjeneste. Som souschef får hun briten Kim Philby.

Den nye chef for Forsvarets Efterretningstjeneste hedder Mata Hari. Det afslørede forsvarsminister Trine Bramsen på et pressemøde tidligere i dag i Forsvarsministeriet.

Dermed tager Forsvarsministeren prompte konsekvensen af den store skandale og skifter hele ledelsen ud.

Om valget af Mata Hari som den første kvindelige chef for Forsvarets Efterretningstjeneste sagde Trine Bramsen:

– Mata Haris dokumenterede erfaring i at operere under særdeles vanskelige forhold under Første Verdenskrig vejer tungt. Derudover står hendes forsøg på at sætte en honningfælde for den tyske tronfølger som en milepæl i europæisk efterretningshistorie.

Klædt i haremsdragt

Den 41 årige hollandskfødte mesterspion deltog selv i pressemødet. Klædt i en orientalsk inspireret haremsdragt fremlagde hun sine visioner for at genoprette tilliden til Forsvarets Efterretningstjeneste.

Ganske kort sagde Mata Hari, at hun glæder sig meget til jobbet, men hun kunne ikke afsløre noget nærmere.

– Det er fortrolige oplysninger, som jeg ikke kan videregive, sagde Mata Hari.

Den kommende efterretningschef ville heller ikke sige noget om, hvorvidt Forsvarets Efterretningstjeneste ændrer praksis, hvad angår de kritiserede forhold. Hun ønsker ikke at give fremmede magter det mindste indblik i tjenestens modus operandi.

Camebridgemand som souschef

På spørgsmålet om, hvorfor ministeren valgte en ikke dansker til den betroede chefstilling, svarede Trine Bramsen, at hun helst havde set en helt fremmed tjeneste erstatte Forsvarets Efterretningstjeneste, men det var der ikke flertal for i Folketinget.

– Det siger sig selv, at regeringen efter de omfattende problemer ikke kan have tillid til en dansk drevet efterretningstjeneste. Jeg havde gerne fyret hele bundtet, men efterretningstjenesten stillede indhold fra Statsministerens og oppositionsledernes computere til rådighed, så jeg kunne se, at det fik jeg ikke flertal for, sagde Trine Bramsen.

Ministeren har dog skaffet flertal for at erstatte alle i ledelsen med udenlandske kapaciteter.

Som souschef får Mata Hari den britiske stjernespion Kim Philby, der er den førende kapacitet i russiske forhold. Også den tidligere tyske efterretningsagent Günter Guillaume får en fremtrædende plads i ledelsen.

– Med Mata Hari styrker vi tilliden til Forsvarets Efterretningstjeneste, og Danmark er i trygge hænder, sluttede en stolt og tydeligt bevæget forsvarsminister.

Foto: Wikimedia.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Mata Hari bliver ny chef for Forsvarets Efterretningstjeneste"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*