Flåden sænker sig selv igen. Denne gang ved en fejl 4.76/5 (17)

Natten til i dag gennemførte flåden sin hidtil største selvskadeaktion siden 29. august 1943. Samtlige fartøjer ligger nu på havets bund. Forsvarsministeren er vred.

Klokken fire natten til i dag genlød Korsør af en serie voldsomme eksplosioner. Bragene kom fra flådestationen, hvor samtlige skibe minutter senere stod i brand, mens en kvælende tyk røg bredte sig over byen. Samtidig rungede Flådestation Frederikshavn af eksplosioner og lignende voldsomme scener udspillede sig.

Kort efter indløb melding om, at besætningen på fregatten Iver Huitfeld havde sænket skibet under en mission i Hormuz-strædet.

Ifølge de øjenvidner, Satyren har talt med, mindede begivenhederne i Korsør og Frederikshavn, om noget de havde set i filmen Pearl Habour, dog uden japanske fly og Ben Affleck.

Telegram med ordre fra 1943

Satyren erfarer lige for næsen af netavisen Olfi, at det er flåden selv, der ved en fejl har sænket sine egne skibe. Heldigvis er ingen kommet til skade under aktionen.

Ifølge Satyrens pålidelige kilder skyldes fejlen et telegram afsendt fra Amalienborg kort efter midnat den 29. august 1943 til vagthavende flådeofficer. Det opfordrede til at sænke flåden inden solopgang, så den ikke faldt i besættelsesmagtens hænder.

Telegrammet er underskrevet ”Ricco”. Ifølge Satyrens informanter er der tale om Kronprinsen, den senere Kong Frederik 9., som var søofficer og tæt knyttet til flåden.

Af ukendte årsager nåede telegrammet først frem 77 år senere til den vagthavende orlogskaptajn på Flådestation Korsør, som spredte og eksekverede ordren. Han oplyser til Satyren, at han godt nok undrede sig, men han valgte ikke at få ordren bekræftet hos flådechefen og forsvarsledelsen. Det en nemlig en kendt sag, at forsvarstoppen aldrig læser e-mails.

Satyren har forgæves forsøgt at indhente en kommentar fra Forsvarschefen. Han undskylder sig med, at han sidder til afhøring hos politiet angående en række forhold, han ikke kan komme ind på, men han afviser, at det har med nattens begivenheder at gøre.

Heller ikke flådechefen er til at træffe. Han er ligeledes afhentet af politiet i en sag om indkøb af otte Corvetter til Søværnet leveret fra Chevrolets bilfabrikker.

Marinesergent bliver ny flådechef

Det er til gengæld lykkedes at få en kommentar fra en edderspændt rasende, sindssygt vred, rødglødende, stiktosset, (forkortet af red.) forsvarsminister Trine Bramsen.

– Det her er den tåbeligste og mest utilgivelige handling i fredstid i flådens historie, og den kommer oven i skandalerne om Forsvarets Efterretningstjeneste, hærchefen, Forsvarets Ejendomsstyrelse (forkortet af red.), sprutter Trine Bramsen og fortsætter:

– Jeg har derfor samlet en håndfuld uplettede flådefolk i en ny ledelse. Den består af marinesergent Kristoffersen, koksmat Jensen og bådsmand Overdeck. Jeg lover, at vi ligesom flådens fartøjer kommer til bunds i det her og placerer et ansvar.

Satyren erfarer, at det danske søværn for tiden består at Kongeskibet Dannebrog, en kanonbåd, et par isbrydere og en stadig intakt flåde af hjemmeværnskuttere, da Marinehjemmeværnet ikke nåede at sænke sig selv.

Mashup: Mester Ictum.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Flåden sænker sig selv igen. Denne gang ved en fejl"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*