Arkæologer udgraver Neandertaleren GRONKs feriebolig i Hornsherred 4.8/5 (15)

Arkæologer har fundet spor af neandertalere i Ejby Klint i Hornsherred. Neandertaleren GRONK bekræfter, at han købte en feriebolig der i år 117.980 før vor tidsregning.

– GRONK ELSKE HORNSHERRED. GRONK BEDSTE FERIE!

Med disse ord sammenfatter Neandertaleren GRONK sine sommerferier ved Ejby Klint i Hornsherred under forrige mellemistid. Satyren taler med ham i anledning af, at Nationalmuseet og Roskilde Museum er gået i ekstase over nye spor efter neandertalere ved Ejby Klint.

GRONK fortæller, at han og familien købte en timeshare telthule i det, der nu er Hornsherred, for at slippe lidt væk fra en uciviliseret triviel hverdag i de tæt befolkede mellemeuropæiske skove.

– GRONK VIL LANGT VÆK FRA KEDELIG PRIMITIV TRUMMERUM I MAMMUTLAND, siger GRONK.

– GRONK TRÆT AF GOKKE DYR OG NABO HVER DAG! GRONK TRÆNGE TIL FERIE! GRONK LI’ FESTE VILDT! GRONK ELSKE BEACH PARTY I SUNNY HORNSHERRED, fortsætter han.

Derfor gokkede GRONK og familien til, da han fik tilbuddet om at købe sig ind i en sommerbolig med havudsigt i et ferieresort beliggende i en eksotisk del af verden, som er velbesøgt, men ikke overrendt.

– BIILIG AUTENTISK TELTHULE! FLOT UDSIGT! TÆT PÅ HAV! KUN KOSTE SÅ MANGE MAMMUTTAND, siger GRONK og viser syv fingre.

Gik i arv indtil istiden

Han har nydt mange dejlige ferier i Hornsherred.

– GRONK SLAPPE AF. GRONK SOVE LÆNGE. GRONK IKKE GOKKE DYR, MEN SPISE NÆSEHORNBØF OG MAMMUTSTEG PÅ CAFÈ GROTTEN! GRONK ELSKE ALL INCLUSIVE.

For Neandertaleren GRONK var der også overskud til at hygge sig med familien i de lange dovne sommerdage.

– GRONK SURFE. GRONK PUSTE SÆLBLÆRE OP OG SPILLE BEACH VOLLEY! GRONK BYGGE HULE I SAND MED LILLE GRUNK OG LILLE BONK! GRONK VÆRE ROMANTISK! SLÅ KONE I HOVED HVER NAT!

Sommerboligen gik i arv fra genreration til generation, men da den seneste istid satte ind, måtte familien GRONK opgive ferierne i nord.

Hjælper arkæologerne

Nu 120.000 år senere har han lidt svært ved at genkende stedet, fordi istidens gletsjere, moderne byggeri og landbrug har ændret landskabet.

–  SVØMMEHUL VÆK! TELTHULE VÆK! NU HOMOER (Homo Sapiens, red.) RODE I JORD, HVOR SOMMERHULE LIGGE, lyder det fra GRONK.

Han følger med i udgravningen og fortæller arkæologerne, hvor de skal grave. Han ved, hvor alting ligger, og hvad de kan forvente at finde.

– DE GLAD FOR GRONK HJÆLPE, siger han og glæder sig til, at de finder hans yndlingshåndkile, som han glemte på sin sidste ferie.

Og så har han fået sig en ny ven.

– GRONK GODT LI’ RANE WILLERSLEV! SNAKKE GODT SAMMEN! GRONK LOVE LÆRE RANE AT GOKKE SABELKAT, slutter Neandertaleren GRONK.

Foto: Gianfranco Goria, Flickr.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Arkæologer udgraver Neandertaleren GRONKs feriebolig i Hornsherred"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*