Eksklusivt interview: Dansk hackergruppe erkender bibel-vandalisme 4.76/5 (21)

Det er lykkedes Satyren at få et interview med en teenager fra Nordjylland. Han er bagmand til et omfattende hackerangreb på Biblen.

 – Det var mega lolleren. De fattede hat!

Sådan siger den danske hacker Moses, der nu for første gang fortæller åbent om hans gruppes hackerangreb på Biblen.

Moses anses af det danske politi som manden bag den frygtede hackergruppe Genesis. Nu kan Satyren afsløre, at han i virkeligheden er en 14-årig dreng fra Nordjylland. 

Satyren har fået forbindelse med Moses gennem det sorte net. Han bryder efter få minutter sammen i grin og erkender sin rolle i Genesis’ arbejde.

 – Det er så stjerne! Ingen har luret noget før nu. Det er kongearbejde, og nu løber der en million omskårne munke rundt i Vatikanet og tror, at vores version af biblen er den rigtige, får han fremstammet mellem mange, lange grin. 

2500 år gammelt skrift

Hovedparten af Biblen blev ifølge ledende historikere skrevet i bronzealderens Babylon. Moses erkender blankt, at gruppen, hvori hans lillebror Printer-Noa og hans venner Johannes og Jehova også indgår, har ændret teksten i alle dele af den gamle bog.

– Først og fremmest, så har vi selvfølgelig skrevet vores egne navne ind og ændret en del fortællinger. Vi har også skrevet et par ekstra skabelsesberetninger ind, så tosserne har lidt at hygge sig med, griner ham, og bladrer op i Første Mosebog, hvor han fandt på en ekstra fortælling om, at jorden blev skabt i en tør ørken. 

 – Det var jo sjovt, og en god joke kan jo godt gentages, så jeg fandt på en totalt modsat historie i Salmernes bog, hvor Gud jagter hvaler i et “tomt” hav, før han så løfter Jorden ud af vandet, griner han. 

Han betragter Biblen som et værdigt mål at gå efter for en moderne hacker.

 – Tidligere tiders hackere flyttede lidt rundt på Nasas satellitter, offentliggjorde hemmelige dokumenter eller flæskede netbankerne. Men nu skal der mere til for at vinde respekt på hackerscenen. Derfor valgte vi et mål, der var så meget større, og som krævede, at vi kunne hacke gennem tid og rum, fortæller han.

Svær mission

Han oplyser, at det absolut sværeste var at hacke de 10 bud.

– De stod på nogle fysiske stentavler, og det er svært at ændre fra en computerskærm med mange tusinde kilometer og års afstand. Men det lykkedes, forklarer han stolt.

Blandt de mere gakkede fortællinger, de skrev ind i biblen, var, da judæerne i Dommerbogen – ind imellem en række folkedrab – kom til kort, da de forsøgte at angribe en stilling befæstet med kampvogne. Samtidig fandt de på et sted, hvor Jesus samtidig sidder på både et æsel og dets føl.

Han siger dog, at gruppen visse steder i teksten kom til kort.

 – Der er en tilladelse til at holde slaver i de 10 bud. Det kalder jo bare på jokes. Men så blev jeg usikker på, om sadomasochisme var i et eller to ord, og måtte nøjes med at lave en joke om at knalde din næstes okse og æsel i stedet for, forklarer teenageren spruttende af grin. 

Han afviser over for Satyren, at der er tale om umodent hærværk på et historisk skrift, der betyder rigtig meget for mange mennesker. Han mener i stedet, at angrebet er et udtryk for en rematerialisering af skriftet.

Troede sig sikker

Moses anså gruppens arbejde som umuligt at opdage, men mener, at politianmeldelsen om vandalismen stammer fra Judas Adamsen, der er far til Johannes.

 – Jeg tror, at han lyttede med, da vi sad og fandt på rettelser. Og blev forundret over, at han så pludselig kunne læse dem i sin bibel, siger han.

Moses fortryder ikke sine handlinger, men er ærgerlig over, at det ikke lykkedes at ændre mere.

– Vi havde lige fundet på at skrive ind, at der kun må gives hårde julegaver, og at der skal være 12 ugers sabbat om sommeren, da panserne kom og stoppede os, siger Moses.

Mashup: Den Magelige Magister.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Eksklusivt interview: Dansk hackergruppe erkender bibel-vandalisme"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*