Satyren afslører: Sauron er inde i Rane Willerslev 4.69/5 (26)

Nationalmuseets direktør er ikke den, han udgiver sig for at være. Alletiders ondeste kraft, Sauron, har taget bolig i Rane Willerslev. Motivet er at smadre verden med kedsomhedsknapper.

– Ja, jeg har stjålet Rane Willerslevs identitet. Jeg styrer ham som en viljeløs marionetdukke. Der er intet, I kan gøre.

Ordene i telefonen kommer fra verdens mest destruktive superkraft Sauron og ledsages af en spydig gnækkende latter.

Siden Ekstrabladet afslørede Rane Willerslev i påståede vennetjenester, er Satyren druknet i henvendelser fra museumsfolk, der mener, at Rane Willerslev i virkeligheden er Sauron.

Efter grundig research kan Satyrens gravergruppe bekræfte påstanden via flere uafhængige sociale medier.

Stjal identitet via Nemid

Vi ringer op for at konfrontere Sauron. Allerede få minutter inde i telefonsamtalen tilstår han. Sauron fortæller med dyster stemme, at han flyttede ind på det nuværende Krigsmuseum for få år siden under en udstilling med figurer fra Ringenes Herre.

– Historikere og våbennørder rasede over, at nogen formastede sig til på Tøjhuset at udstille mig og andre væsner fra en fantasiunivers i stedet for lange rækker af håndvåben. De voldsomme negative energier var godt for mit ego og øgede mine kræfter, siger Sauron.

Han manglede blot den rette person at inkarnere sig i for at optimere sin styrke. Sauron fortæller, at han næsten havde givet op. Nationalmuseets forskere var simpelthen for støvede og stokkonservative og så stivnakkede, at de ikke var værd at besætte.

Men så dukkede Rane Willerslev op. Med sine spontane vilde tanker og shamanistiske ledelsesideer kom direktøren for det hele som sendt fra himlen.

– Det var blot at vente til, han loggede sig ind på en hjemmeside med Nemid, som jeg jo har opfundet, og haps, så var jeg inde i Rane, siger Sauron iskoldt.

Blind hysterisk vrede

Sauron beretter, hvordan han gennem en apatisk Willerslev først lod Jim Lyngvild lave vikingeudstilling. Så lod han Michael Jeppesen udvikle kedsomhedsknappen, arrangere meningsløse teambuildingkurser og filme det til Danmarks Radio. Så lækkede Sauron en APV til Ekstrabladet og inviterede Vibeke Manniche, Danmarks corona-scream-queen, til debat i Nationalmuseets hellige haller.

Alt sammen for at udløse endnu mere blind hysterisk harme fra museumsfolk, meningsdannere og borgerlige politikere. Det er de mest indebrændte og destruktive energier, der findes. De slår både curlingforældres rasen over Tinkahuer og cisnormative mænds vrede over Greta Thunberg, forklarer Sauron, som snart er klar til handling.

– Jeg mærker min styrke vokse dag for dag. Snart vil et tårn med et flammende øje rejse sig fra Prinsens Palæ, hvorfra jeg skal gennemtrumfe min altødelæggende plan, råber Sauron i telefonen.

Den går ud på at udradere verden med kedsomhedsknapper.

– Forstil dig, hvad der sker, når Kim Jong-un, en flagermus i Kina eller nogen fra CEPOS trykker på kedsomhedsknappen, lyder det triumferende fra Sauron, inden han smækker røret på.

Mashup: Den Magelige Magister.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Satyren afslører: Sauron er inde i Rane Willerslev"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*