Kirkeminister i nyt stormvejr: Siger nej til kristent ritual 4.91/5 (23)

Få dage efter kultur- og kirkeministeren medvirkede i et kunstværk om vølver siger hun nu nej til kristent renseritual.

– Det er simpelthen en skandale. Og det understreger, at vores kirkeminister ikke støtter op om klassiske danske værdier og ikke vil støtte den kristne danske religiøse praksis.

Sådan siger den kristne springflods-debattør Arne Becksskov, efter kultur- og kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) har sagt nej at medvirke i en række kristne rensesritualer på pladsen foran Roskilde Domkirke søndag eftermiddag. Blandt andet er der planlagt en vandprøve og en hekseafbrænding.

Ane Halsboe-Jørgensen er blevet udsat for voldsom kritik af kristne, konservative debattører, efter hun af Jim Lyngvild lod sig afbilde som vølve til en udstilling på Køge Museum.

Blandt andet har præst og forfatter Kristian Ditlev Jensen kaldt ministerens medvirken for skuffende, okkult og ukristen, og teologen Iben Thranholm har sagt, at det udviser total mangel på respekt for kirke og kristendom.

– Det handler om djævelskab og om kristenhedens kamp mod ondskaben. Her har vi i tusind år været i krig og er det stadig. Derfor har vi inviteret ministeren til det særlige kristne rensesritual, som ingen steder er blevet brugt mere end i Danmark, siger Arne Becksskov.

Barbarisk arrangement

Ane Halsboe-Jørgensen har takket nej til arrangementet. Hun støtter ikke den form for religiøs praksis, og i øvrigt betegner hun arrangementet som barbarisk.

Den kommentar har fået Arne Becksskov til at se rødt.

– Vores kirkeminister håner bibelens ord og kampen mod det onde. I virkeligheden håner hun også de forledtes sidste mulighed for evig frelse. Det her er en gennemtestet og sikker religiøs praksis. Mere end tusind gange har vi i Folkekirken gennemført dette ritual, og nu kalder hun det barbarisk. Det er en skandale, siger Arne Becksskov.

Han understreger, at sikkerheden er i top til arrangementet. Der vil være mindst en meter mellem alle tilskuere, og hvor selve bålet vil blive antændt med et parti overskydende håndsprit leveret af den lokale SuperBrugsen.

Det har ikke været muligt for Satyren at afklare, om nogle af de andre afbillede vølver på Jim Lyngvilds udstilling har takket ja til tilbuddet om at medvirke i arrangementet i Roskilde. Blandt andet skuespilleren Ghita Nørby, tv-værterne og journalister Cecilie Frøkjær og Jannie Pedersen, sangerne Julie Berthelsen og Søs Fenger samt tidligere minister Thyra Frank (LA) medvirker også i udstillingen.

Mashup: Den Magelige Magister.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Kirkeminister i nyt stormvejr: Siger nej til kristent ritual"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*