Forsker: Det kan vi lære, efter Vinlandskortet er afsløret som fup 4.61/5 (18)

Den italienske professor Christopher Columbus Jr. mener, at afsløringen af Vinlandskortet som et falsum bør have vidtrækkende konsekvenser: Vikinger eksisterer ikke

– Vinlandskortet er faldet. Og nu kommer kampen til at handle om den større sandhed: Fandtes der overhovedet vikinger? Det må jeg sige, at jeg tvivler på.

Sådan siger den italienske professor Christopher Columbus Jr., der nu ønsker en dybere undersøgelse af alle fund gjort i den periode, som vi i mange år har kaldt vikingetid.

Kravet kommer efter, at Vinlandskortet, et kort tegnet på pergament, som viste ikke både den gamle verden, men også kyststrækninger i Nordamerika, er blevet afsløret som snyd. Afsløringen er sket ved at analysere blækklatter på pergamentet.

– Der er ingen tvivl om, at der har været en stor interesse for at udstille vikingerne som nogle satans karle. I datiden for at skaffe ekstra sikkerhed og bevillinger til blandt andet de lokale klostre, og senere da de nordiske nationalstater manglede brutale forbilleder. Spørgsmålet er dog, hvad der egentlig er tilbage af en særlig vikingekultur, når man sorterer al vildledningen fra, siger Christopher Columbus Jr.

Ingen vikinger i Paris

Han fremhæver Regnar Lodbrog som et godt eksempel på en person, som er blevet misbrugt i en nationalistisk kontekst, men som reelt hører hjemme i myternes verden.

– Mange mener, at man kan forbinde ham til et angiveligt angreb på Paris, og at hans børn skulle have været mægtige krigere. Man skal bare huske på, at han ligesom Sct. George dræbte en drage og sikkert har lige så stor en sandhedsværdi som den gamle helgen, siger han.

Han tvivler ikke på, at der eksempelvis har boet mennesker i Danmark, der har bygget bondegårde og til nøds et skib i ny og næ. Men de invaderede ikke England, og stod ikke bag opdagelserne i Atlanten, hævder Christopher Columbus Jr.

Han mener, at det i virkeligheden var udsendinge fra Pipiniderne, der bosatte sig på Færøerne og Island – og som derfra sendte ekspeditioner ud til Grønland. Her var en stor eksportvare klar til eksport til det nuværende Frankrig, nemlig frossent vand i store mængder, der kunne bruges til at køle hvidvin ned.  Samtidig var det frankiske lejesoldater, der invaderede England, siger han.

– Det passer rigtig godt ind i vores fundbillede fra området. Sværdene er frankiske, de drak vin og var gode på et skib. Intet taler for folk med hornede hjelme her, siger Christopher Columbus Jr.

Mashup: Den Magerlige Magister.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Forsker: Det kan vi lære, efter Vinlandskortet er afsløret som fup"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*