Den blev liggende: Sisyfos ruller sten på plads 4.91/5 (22)

Sisyfos triller langt om længe sten på plads. En beklagelig fejl oplyser Olympen, som vil straffe Sisyfos med at implementere organisationsændringer i det offentlige.

Efter århundredes asen og masen lykkedes det endelig for byen Korinths grundlægger Kong Sisyfos at få en tonstung sten til at blive liggende. Det oplyser Olympens kommunikationschef Hermes til Satyren.

Ifølge Hermes skyldes det en overmenneskelig fejl, at Sisyfos fik mulighed for at trille stenen på plads.

– Zeus og Pluton havde ikke lige fået raflet ugens vagtplan af. Derfor var der ingen, som mandag eftermiddag ved fyraftenstid gav ordre til at rulle den mandsstore sten ned igen, siger Hermes.

Det er en overstrømmende glad Sisyfos, der møder Satyrens udsendte på en taverna i Korinth. Her fejrer han fyraften sammen med venner og familie efter flere århundreder i den lithiske logistikbranche.

– Jeg havde ved Poseidons trefork opgivet alt håb om nogensinde at få den sten på plads og slippe ud igen, men tålmodighed belønnes. Alt godt kommer til den, der venter, siger en lykkelig Sisyfos og udbringer en stor skål i retsina.

Snød dødsguden

Oprindelig var Sisyfos dømt for deitetsfornærmelse. Som straf skulle han i al evighed at rulle en sten op ad en bjergside i dødsriget Hades for blot at se den trille ned igen, så snart han nærmede sig toppen.

Om sin straf siger Sisyfos, at den er alt for hård, og det er derfor kun rimeligt, at han nu får sin frihed igen.

– Jeg havde såmænd bare narret Pluton til at lænke sig selv med et par håndjern i nogle dage og skredet fra dødsriget en weekend. Det var bare en practical joke, siger Sisyfos.

Han fortæller, hvordan hans advokater forgæves forsøgte at tale hans sag. Heller ikke 3F formåede at få noget som helst igennem over for hans arbejdsgivere på Olympen. Han forligede sig med sin skæbne og vænnede sig til den daglige trummerum og altings forudsigelighed.

– Det er godt for et menneske, at vide, hvad dagen bringer. Det skaber tryghed med faste rammer, men det bliver altså også noget kedeligt i længden, lyder det fra Sisyfos.

Implementere organisationsændringer

Korintherkongen skal dog ikke regne med, at han forbliver på fri fod ret meget længere. Guderne på Olympen arbejder på at få Sisyfos tilbage i Hades, men der er uenighed om, hvorvidt straffen skal skærpes, oplyser Hermes.

– Han skal ikke slippe ustraffet for det her. Vi overvejer at han fremover skal staffes ekstra ved i stedet at implementere organisationsændringer i det offentlige. Det er jo er en kendt sag, at så snart en strukturændring er gennemført, så sættes den næste i værk.

Da Satyren overbringer nyheden til Sisyfos, står rædslen malet i hans ansigt. Han svarer kortfattet, at han har travlt. Ferien er slut. Han har en sten at rulle i Hades.

Foto: PxFuels.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Den blev liggende: Sisyfos ruller sten på plads"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*