Helt vildt: Kongernes Jelling åbner som skisportscenter 4.96/5 (25)

Danmark har fået et nyt skisportscenter. Kongernes Jelling åbner for alpint skiløb på Jellinghøjene og langrendsløjper langs palisaden. Det er vildt, mener museumschef.

Er du stadig ikke helt coronatryg ved afterski i Val d’isere. Er du træt af løjperne i Kitzbühel og langrendsmotorvejene i Trysil? Så er Kongernes Jelling Ski Resort lige det du søger.

Satyren har været på besøg og testet løjperne sammen med idémanden bag det østjyske skieventyr museumschef og leder af Kongernes Jelling Morten Teilmann-Jørgensen.

– Her kan du suse ned ad Thyraspitze og Gorms Fjeld, siger Morten Teilmann-Jørgensen og peger på de velpræparerede pister, som snekanonen fodrer flittigt, mens vi sidder i skiliften, der fører op til toppen af den monumentale gravhøj.

Vi stiller os i kø og venter på, at der bliver plads på den sorte løjpe, der går stejlt ned ad højen. Imens fortæller museumschefen om den helt særlige vikingeoplevelse.

– Jeg vil gerne tilbyde vores gæster en helt unik vikingeoplevelse, som de ikke kan få andre steder, og da coronaen har lukket skisportssteder overalt i Europa, ser jeg store muligheder i et ski resort med vikingetema, siger Morten Teilmann-Jørgensen.

– Jeg er jo ikke jyde for ingenting, tilføjer han lunt.

Otte sekunder på sort løjpe

Der er langt om længe plads ved løjpen. Otte sekunder senere bremser vi hårdt op foran kirken, efter vi på et hængende hår har undveget adskillige skiløbere og et par gravsten på kirkegården.

– Det er vildt, siger den storsmilende, solbrændte og sporty museumschef.

Han retter på sin vikingeskihjelm af mærket Gelwane, mens vi står foran kirkens Valhal træfacade, som reklamerer for afterski party med D.J. Bluetooth og happy hour på mjød, gnaveben og glühwein.

Pludselig lyder et skrig og et dumpt drøn. En mand er med stor fart ramlet ind i Jellingstenens glasmontre. Han ligger nu og vrider sig i sneen, mens en samarit og en sanktbernhardshund med tønde om halsen iler til hjælp.

– Det er panserglas. Der sker sgu ikke noget med Jellingstenene, griner Teilmann-Jørgensen.

Vi skifter ski og sætter ud på langrendsløjpen. Mens vi i slalom zigzagger ud og ind mellem de nissehueklædte hvide palisadesøjler afslører Morten Teilmann-Jørgensen den dybere mening med det hele.

– På museerne taler vi meget om, hvordan pokker vi får fat i de danskere, som aldrig besøger museerne. Det her er lige præcis det, som får dem til at strømme ind, sikre os skyhøje besøgstal og god bundlinje, lyder det fra en veltilfreds museumschef.

Efter seks minutter på langrendsløjpen er vi i mål og stopper forpustede op foran Kongernes Jelling, hvis bygninger er indrettet til skihotel, hvor gæsterne sover i udstillingen som del af en viking-totaloplevelse.

Vinter OL til Jelling

Inden vi tager afsked læner Morten Teillmann-Jørgensen sig frem. Han vil i fortrolighed afsløre sine fremtidsvisioner.

– Jeg har en drøm, hvisker han.

–  Jeg vil markere 1100-året for Gorm den Gamles tronbestigelse ved at få Vinter-OL til Jelling. Det skal nok lykkes. Vi er jo i Jylland.

Vi siger hurtigt farvel. Jeg træder ind i hotellets foyer, hvor en receptionist klædt som viking byder mig velkommen på vikingemaner. Jeg glæder mig til i morgen, hvor jeg skal prøve skiskydning i hovedgaden.

Jeg vinker til museumschefen, som tager imod en flok elever fra Bredballe Efterskole, inden han skal gøre klar til aftenens Miss Valhal contest i kirken.

I Kongernes Jelling Ski Resort koster en uge fra 19.995 kroner. Weekend Luksusophold fås fra 9995 kroner. Dagskort til lift koster 795 kroner og leje af udstyr fra 995 kroner.

Mashup: Den Magelige Magister.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Helt vildt: Kongernes Jelling åbner som skisportscenter"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*