Russisk invasion afværget: Putin bytter Ukraine for Bornholm 4.55/5 (22)

Efter konference på Jalta opgiver Putin et angreb på Ukraine mod at få Bornholm. Statsminister Mette Frederiksen betegner det som et fornuftigt mageskifte.

Rusland opgiver at invadere Ukraine mod at Bornholm bliver russisk territorie. Det blev resultatet af flere dages hårde forhandlinger mellem Ruslands præsident Vladimir Putin, USA’s præsident Joe Biden og Storbritanniens premierminister Boris Johnson.

Forhandlingerne, der fandt sted i byen Jalta på Krim, mundede til alle parters tilfredshed ud i Jaltaaftale 2.0 om justering af Europas grænser.

Fred i vores tid

Til Satyren siger Joe Biden, at han er lettet over at indgå en aftale om Europas sikkerhed med så små omkostninger.

– Jeg er ked af det på Danmarks vegne, men I yder et stort offer for verdensfreden. Jeg ser frem til at besøge jeres smukke hovedstad Stockholm og drøfte en marshallplan med Danmarks konge, siger Joe Biden.

Over for Satyren garanterer Boris Johnson fred i vores tid. Derefter understreger han på det kraftigste, at Jaltakonferencen var et arbejdsrelateret møde, og han ikke kunne vide, at Putin ville servere kaviar og champagne.

Vladimir Putin afviser over for Satyren, at aftalen om Bornholm for Ukraine er en kattelem ud af en fastlåst russisk taberposition.

– Nej, Bornholm er min vådeste strategiske drøm. Ukraine var i virkeligheden bare midlet til at opnå herredømmet over Bornholm, siger Vladimir Putin med et svedent grin.

Fornuftigt mageskifte

Det er en hidtil ubemærket genbesættelsesklausul i en aftale fra 1946, som er taget i brug. I aftalen om Sovjetunionens overlevering af Bornholm til Kongeriget Danmark fremgår det, at Sovjetunionen i en hundredårig periode har ret til at genbesætte Bornholm.

I Danmark modtager statsminister Mette Frederiksen (S) og regeringen Jalta 2.0 aftalen positivt. Hun afviser oppositionens anklager om, at hun giver efter for stormagternes vilje.

– Jeg giver ikke efter for russisk pres eller får en aftale trukket ned over hovedet af vores alliancepartnere i NATO. Jeg ser det mere som et fornuftigt mageskifte, selvom jeg ikke ved, hvad Danmark får igen, siger Mette Frederiksen og uddyber:

– Aftalen skaber et Danmark i langt bedre geografisk balance uden fjerntliggende udkantsområder, som kræver dyr infrastruktur og belaster velfærdssamfundet.

Indleder genbesættelse 7. maj

Mette Frederiksen afviser ligeledes rygtet om, at afståelsen af Bornholm skiller hende af med en svag minister, nu hvor bornholmskfødte Jeppe Kofod ikke længere kan sidde i regeringen.

– Det har ikke noget på sig, men det siger sig selv, at Jeppelev Kofodski (tidligere Jeppe Kofod, red.) som kommende russisk statsborger ikke kan forblive dansk udenrigsminister, siger Mette Frederiksen med tilfredshed.

Satyren erfarer, at den russiske genbesættelse af Bornholm indledes den 7. maj og forventes afsluttet 9. maj. Ifølge Satyrens kilder i det russiske forsvar sker det hensynsfuldt og uden unødig bombning af Rønne og Nexø.

Foto: Wikimedia.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Russisk invasion afværget: Putin bytter Ukraine for Bornholm"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*