Alternativ historiker chokeret over unges uvidenhed om Holocaust 4.89/5 (19)

Det kommer bag på amerikansk historiker, at 10 procent af amerikanske unge ikke tror på, at Holocaust fandt sted. Det er ikke godt nok, mener han.

En stor undersøgelse af yngre amerikaneres kendskab til Holocaust og Nazi-Tysklands drab på seks millioner jøder viser, at 10 procent slet ikke tror på, at Holocaust fandt sted. Samtidig mener 11 procent af de adspurgte, at det var jøderne, som stod bag Holocaust.

Det er den største undersøgelse af kendskabet til Holocaust blandt folk under 40 i USA, og resultatet skuffer alternativ historiker Bruce de Lyiar fra Department of Alternative History ved University of Nonscience i Bollocks Montana.

Lang vej til revideret historie

Bruce de Lyiar er chokeret over afsløringen af den udbredte uvidenhed om Holocaust i det amerikanske samfund.

– Jeg er udmærket klar over amerikanernes manglende viden om alt, men jeg er rystet over, at kun 10 procent benægter Holocaust. Den havde jeg ikke set komme, siger Bruce de Lyiar.

Han forklarer, at instituttet har brugt mange ressourcer på Reddit, 4Chan og lukkede QAnon-fora på internettet. Her har han gjort alt for at oplyse om, hvordan Hollywood skabte myten om Holocaust for at sælge billetter til Steven Spielbergs film Schindlers Liste.

– Undersøgelsen viser, at vi simpelthen ikke har gjort det godt nok. Der er stadig meget lang vej til den endelige løsning for en revideret alternativ historie om Anden Verdenskrig.

Bruce de Lyiar bliver dog en smule mere optimistisk, da han hører, at næsten to tredjedele af alle amerikanere under 40 år aldrig har hørt om Holocaust.

– Så er der da trods alt noget, vi er lykkedes med at få indprentet de unge mennesker, siger han.

Advarer mod konspirationsteoretikere

Humøret stiger yderligere efter oplysningen om, at halvdelen heller ikke kan nævne navnet på en eneste koncentrationslejr.

Den alternative historiker peger på, at hans institut netop har gjort en stor indsats for at overbevise folk om, at Bergen Belsen, Neuengamme og andre lejre i virkeligheden er træningsanlæg for fodboldklubber.

For Bruce de Lyiar og hans alternative historiekollegaer fortsætter kampen. Instituttet vil på baggrund af undersøgelsen skærpe strategien for, hvordan Holocaust udraderes fra den amerikanske bevidsthed inden 2030.

– Det er vigtigt, at ungdommen får den sande indsigt i Holocaust. De skal ikke i klørene på konspirationsteoretikere og deres vilde teorier om, at jøderne var ofre, og at mere end seks millioner skulle være omkommet i udryddelseslejre, slutter Bruce de Lyiar.

Foto: Pxfuel.

Denne Satyrhistorie bygger på en virkelig undersøgelse blandt 10.000 amerikanere mellem 18 og 39 år.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Alternativ historiker chokeret over unges uvidenhed om Holocaust"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*