Seksårige Simon finder nazi-guld i Djurs Sommerland 4.63/5 (24)

Nazi-guld for to milliarder kroner dukker op i Djurs Sommerlands guldgraver-aktivitet og gør seksårig dreng til mangemillionær.

– Jeg vil købe en ny cykel og al is i verden og et nyt hus til min far og mor og en bamse til min lillesøster Frida.

Ordene kommer fra seksårige Simon, som med sikkerhed snart har råd til at holde det, han lover.

Hvad, der skulle være en stille og rolig familiefornøjelse for Simon og hans familie i Djurs Sommerland, endte nemlig med den helt store gevinst, da Simon pludselig stod med en guldbarre i hænderne.

Simons mor Isabel fortæller, at sønnen var i forlystelsesparkens Westernland og vaskede guld i en flad aluminiumspande uden at finde noget.

– Han var ved at opgive, fordi han ikke fandt noget, men jeg tilskyndede ham til at fortsætte. Det er sundt for ham at lære udholdenhed, og han skal vide, at tålmodighed belønnes, siger hun.

Lidet vidste hun, at de dyder snart skulle honoreres

– Pludselig stod han med en stor guldbarre i hånden. Han kunne knap løfte den, så jeg tog imod. Mens jeg lagde den til side, hev han endnu en op af vandet, og så en til fortæller Simons mor.

Og pludselig var der guldbarrer overalt.

Fem tons nazi-guld

Helt nøjagtigt var der fem tons guld til en værdi af mere end to milliarder danske kroner. Det oplyser Jesper Molboe, som er aktivitetsansvarlig i Djurs Sommerland.

Han fortæller, hvordan tililende gæster og personale hjalp Simon og hans forældre med at fiske guldet op.

Det foregik i god ro og orden.

– Ingen, heller ikke jeg selv, troede jo, at der var tale om rigtigt guld. Jeg undrede mig dog over, at mine medarbejdere havde smidt guldbarrer i guldvaskeriet i stedet for de små usynlige korn, som vi plejer, siger Jesper Molboe.

På et tidspunkt gik det op for folk, at der var tale om nazi-guld. En historisk interesseret gæst opdagede, at guldbarrerne var stemplet med hagekors og den tyske ørn, som han genkendte fra udsendelser på History Channel.

Karsten Ree skød varselsskud

Politiet blev tilkaldt. Pressen dukkede op. Rygtet om fundet spredte sig hurtigt, og det kom til en farlig situation, da erhvervsmanden Karsten Ree dukkede op fra den nærliggende Ree Safaripark for at kræve sin del af nazi-guldet.

Politikommisær Ib Æbeltoft, Østjyllands Politi, beretter om situationen:

– Som ud af det blå stod Karsten Ree og viftede med et jagtgevær i hånden, mens han råbte og skreg, at det var hans guld. Han gik helt amok og skød mod TV2’s helikopter, da den kom for tæt på, men vi fik ham hurtigt overmandet og lagt i håndjern, siger Ib Æbeltoft.

Hvordan nazi-guldet er endt i Djurs Sommerland ved politiet ikke. De har kontaktet Nationalmuseet, som desværre ikke kan hjælpe med undersøgelsen, da de ikke har eksperter i Anden Verdenskrig ansat.

Simon kan nu se frem til at modtage en stor findeløn på mange millioner.

Foto: Dion Hinchcliffe.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Seksårige Simon finder nazi-guld i Djurs Sommerland"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*