Landbrugsorganisation sætter stenalderjægere til at bortskyde ulve 5/5 (13)

Ulveplagen er kommet ud af kontrol, mener organisationen Landbrug i Balance, som via et hul i loven sætter stenalderjægere til at bekæmpe ulve.

En kvinde ligger på knæ og bearbejder et udspændt ulveskind med en primitiv flinteskraber. Bag hende er en ung pige i færd med at flå en anden ulv. Ved et bål tæt ved sidder tre mænd i dyb samtale og planlægger en ny ulvejagt. De er alle tre klædt i ulveskind.

Vi er i Rold Skov. Her lever Danmarks sidste stenalderjægere, som i årtusinder har dyrket deres livsform i de dybe ufremkommelige jyske skove.

– De er fandeme effektive. De satans ulve er snart udryddet, siger Hilmar Schweinenacke. Han er formand for den kontroversielle organisation Landbrug i Balance, som har iværksat en plan for udryddelse af ulven i Danmark.

– Det siger meget om dagens Danmark, at en landmand med jagttegn, som skyder en ulv for at forsvare sin familie, sin ejendom og sine dyr, ryger i fængsel, mens de her vilde sataner kan sende pile i alt på deres vej uden konsekvenser, siger Hilmar Schweinenacke.

Han har hyret stenalderjægerne til ulvejagten, som har stået på i et par måneder. Han kører personlig jægerne rundt til de steder, hvor der et spottet ulve.

Oprindelige folks rettigheder

Det er et hul i loven, som gør det muligt for stenalderjægerne at nedlægge ulve. Som oprindeligt folk er Danmarks stenalderjægere nemlig beskyttet af FNs konvention om oprindelige naturfolks rettigheder, som sikrer dem, at de kan opretholde deres oprindelige levevis.

Dermed har de tilladelse til at nedlægge ethvert bytte, hvis det tjener til føde, beklædning eller andet til livets opretholdelse.

– For en gangs skyld gør de skide naturfolk da lidt gavn, og ingen vegansk økoflipper eller ulvekrammer kan gøre en skid ved det, griner Hilmar Schweinenacke.

Han pifter, og de tre mænd ved bålet rejser sig, tager deres buer og pilekogger og springer ind i Hilmar Schweinenacke Range Rover for at dræbe den allersidste ulv, som er set ude i Nationalpark Thy.

Naturstyrelsen magtesløs

Hos Naturstyrelsens erkender vildtkonsulent Tanja Baewer, at man er magtesløs over for den kreative ulvebekæmpelse.

– Loven er på deres side. Vi kan ingenting gøre, siger hun og uddyber:

– Beskyttelsen af oprindelige folk er egentlig møntet på stammer i utilgængelige jungler, øde ørkener og tundra, hvor de ikke rigtig er i vejen for nogen eller gør skade på noget. Det har aldrig været hensigten, at det også skulle gælde oprindelige folk bosat i I-lande.

Hun vil nu bede Miljøministeren tage sagen op internationalt af hensyn til biodiversiteten.

Det mener Hilmar Schweinenacke ikke er nødvendigt. Han er ikke bekymret for, at jægerne nedlægger får, kvæg eller udsætningsvildt, når ulvebestanden er bortskudt.

– De har levet isoleret i århundreder og er slet ikke modstandsdygtige over for sygdomme. Jeg garanterer jer, at de kradser af inden for nogle få uger af forkølelse, covid-19 eller herpes, siger han og lukker døren til sin Range Rover.

Han nyser kraftigt i retning ad de tre jægere. Så starter han bilen og ruller af sted i retning af Thy.

Foto: Ole Malling, Sagnlandet Lejre.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Landbrugsorganisation sætter stenalderjægere til at bortskyde ulve"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*