Den sorte omstilling kan sikre verden velstand 5/5 (12)

Kul og olie kan sikre menneskeheden bedre levevilkår, magelige arbejdsforhold og på længere sigt et forbedret klima med fri Nordvestpassage.

Forestil Dem en verden, hvor alle civiliserede mennesker har selvkørende kareter, hvor flyvende maskiner bringer dem fra Europa til Amerikas Forenede Stater på kun to dage. Forestil Dem en verden hvor skibe på få uger bringer kolonialvarer til ethvert sted på kloden. En verden hvor sværindustri skaber velstand i byerne, mens et intensivt mekaniseret landbrug brødføder hele Jorden.

Uvirkeligt, siger De, som i en lidt for eventyrlig roman af Jonathan Swift. Måske ikke, lyder det fra videnskaben. Takket være kul, olie og gas fra undergrunden kan det være virkelighed allerede ved næste århundredeskifte.

Det fortæller professor og fremtidsforsker ved universitetet i Leipzig professor Friederich von Kohle, hvis det, han kalder for den sorte omstilling, gennemføres.

–  Kul og olie er fremtidens vidundermiddel. Det vil revolutionere den måde vi bevæger os på og fremstiller varer på, hvis vi tør satse helhjertet på kul og oliebaseret teknologi og går fuldt ind for sort energi, siger Friederich von Kohle.

Lovende udvikling

Han forudsiger, at med en fokuseret udviklingsplan og målrettede investeringer kan menneskeheden allerede om få generationer vinke farvel til en ineffektiv brændebaseret energisektor samt ikke rentable økologiske dyrkningsmetoder og en animalsk drevet transportsektor for i stedet at sige goddag til materiel velfærd, hvor alle civiliserede mennesker lever som kurfyrster.

– Engang i fremtiden vil produktionsmetoderne være så effektive, at de fleste mennesker tilbringer deres arbejdsdag siddende mageligt i en stol ved et bord, spår Friederich von Kohle.

– Og ved De, hvad det bedste er? Kul og olie findes i så store mængder, at verden aldrig nogensinde løber tør, tilføjer han begejstret.

Fri Nordvestpassage

Professoren forklarer, at det er den kulbaserede industri, som fremsynede engelske industrimænd eksperimenterer med, der lover godt for fremtiden.

Der er ingen grænser for, hvad teknologien kan udvikle sig til og skabe af fremskridt. Han forudser, at kul og på længere sigt olie kan varme boliger op og forbedre klimaet, afskaffe vinteren og smelte isen ved polerne.

Den udvikling ser præsidenten for Asiatisk Kommers Kompagnie, Gottlob von Jensen frem til. Han ser store gevinster for Kongeriget Danmarks handelsliv.

–  Med en fri Nordvestpassagen får vores koffadiskibe kortere søvej til Kina, Vi undgår nævenyttige britiske orlogsfartøjer, og vi slipper for græsselige pirater ved Afrika, siger Gottlob von Jensen.

Illustration: George Walker.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Den sorte omstilling kan sikre verden velstand"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*