Ny Indiana Jones film lækket: Enormt drukspil filmatiseres 4.6/5 (15)

Manuskriptet til den nye Indiana Jones-film er blevet lækket i flere latinamerikanske internetgrupper.

Fadøl, tysk hornmusik og ganske meget whisky. Det synes at være opskriften på den længe ventede Indiana Jones-film, der forventes at udkomme senere i år.

Hele manuskriptet og adskillige færdigredigerede dele af filmen er angiveligt blevet lækket på latinamerikanske fildelingsnetværk. Det viser en helt anden version af historien om den verdenskendte arkæolog end den, der hidtil er blevet vist i filmene.

Den kommende film hedder Indiana Jones and the Dial of Destiny. Det er en direkte hentydning til et meget populært drukspil, som er udbredt i de amerikanske sydstater, og som meget minder om legen “Den, flaskehalsen peger på”.

I et af de lækkede klip ses Indiana Jones tømme en flaske sprut i et drag, hvorefter han direkte henvendt til flasken hikker og kommer med de ikoniske ord: “Du hører hjemme på et museum”.

Den nye film indledes umiddelbart inden den scene i Nepal, hvor Indiana Jones kommende kæreste, brud og mor til parrets fælles barn introduceres i serien under et enormt drikkegilde.

Den nye film gør det meget tydeligt, at Indiana Jones i virkeligheden havde intentionen om at deltage i en lignende drikkekonkurrence mod den smukke kvinde, da han rejste til Nepal.

En skandale

Den klare forherligelse af alkohol i filmen mødes med kritik hos den danske ungdoms- og alkoholforsker ved Aarhus Universitet, Jens Dram.

– I virkeligheden har Indiana Jones og hans forhold til alkohol været et bærende element igennem hele serien. Hvem husker ikke den grimme scene i starten af den anden film, hvor Indiana Jones tydeligvis får en alkoholforgiftning, og sådan er det jo hele vejen igennem, siger Jens Dram.

Han kritiserer skarpt, at filmen er sponsoreret af Budweiser, Reggie Snake Aviation Gin og Druk Air, som er Bhutans kongelige flyselskab, samtidig med, at filmen får så kraftige alkoholtemaer, og angiveligt blandt andet vil bruge Pagtens Ark som en ølkøler i en af filmens scener.

Han fremhæver, at der i serien er et sammenfald mellem alkohol, og de kvinder, som den kendte arkæolog forfører, og mener, at der er et reelt problem med indbygget misbrug i filmene.

– Den store helt bruger tydeligvis alkohol til at få adgang til kvinder. Det er ikke tåleligt i disse metoo-tider, siger han.

Mashup: Den Magelige Magister.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Ny Indiana Jones film lækket: Enormt drukspil filmatiseres"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*