Filip er oldamorøs: Lever i romantisk forhold med Skrydstruppigen 4.82/5 (11)

Foto_ Papposilenos.

Kærligheden kender ingen alder. Derfor har en ung mand indledt et kærlighedsforhold til Skrydstruppigen, en 3300 år gammel kvinde fra bronzealderen.

– Jeg elsker dig!

Ordene lyder blidt fra en ung mand foran Skrydstruppigens montre på Nationalmuseet i København. Han smiler sagte og stryger med en finger kvinden over hendes røde hår og aer hendes gråsorte kind. Det sker i behørig afstand uden for montren, som adskiller de to elskende fra hinanden.

Den unge mand kalder sig for Filip. Han ønsker ikke sit rigtige navn frem, men Satyren kender hans identitet.

Filip identificerer sig som oldamorøs. Han føler sig tiltrukket af kvinder, som er langt fra hans egen alder og den tid, han lever i.

Han har datet piger på sin egen alder, fortæller han, men det var først, da han stod ansigt til ansigt med Skrydstruppigen, som er fra  bronzealderen, at han mødte sit livs kærlighed.

– Det var kærlighed ved første blik. Jeg mærkede med det samme, at der er et særligt bånd mellem os. Hun lå der så fredeligt og smilte til mig. Jeg vidste instinktivt, at hun er den, jeg skal dele mit liv med, siger Filip.

Kalder hende Lis

I snart to år har Filip tilbragt tid sammen med Skrydstruppigen, som han kalder for Lis. Hun levede for 3300 år siden og endte via en gravhøj i Nationalmuseets udstilling i 1935.

Bosat på Amager og med fleksible arbejdstider i hotelbranchen kan Filip besøge hende frit.

– Jeg kommer forbi, når museet åbner for at sige godmorgen. Jeg er hos hende til op ad formiddagen, så ordner jeg  ærinder og kigger forbi igen efter frokost for at tale med hende om, hvad jeg har oplevet og om hun har mødt nogen spændende mennesker, siger han og fortsætter:

– Selvom vores dialog er ordløs, så forstår vi hinanden, og vi griner meget sammen af det, vi oplever. Hun forstår mig bedre end nogen anden kvinde, jeg har mødt.

Han mener ikke at aldersforskellen er nogen barriere for deres kærlighed, men hans forhold til en kvinde fra bronzealderen har ikke været uden konsekvenser. Han har ikke set sine forældre, siden han inviterede dem ind på Nationalmuseet, så de kunne møde hans nye kæreste, mens flere af hans venner har afbrudt forbindelsen eller udgrænset ham.

Helt naturligt

Netop omgivelsernes reaktion kan være en stor belastning for oldamorøse og oldseksuelle personer, forklarer parterapeut og psykolog Barbara Zuckerstein.

– Mange mennesker finder oldamorøsitet og oldseksualitet frastødende, selvom det er en helt naturlig orientering. Det skaber problemer for de oldamorøse personer, som udskammes og forfølges på grund af deres orientering, siger Barbara Zuckerstein.

Hun nævner en amerikansk kvinde, som fik 12 års fængsel for at bryde ind i Farao Ramses montre på museet i Kairo for at fuldbyrde sit forhold til faraoens mumie.

 Filip afviser nogensinde at fuldbyrde den side af forholdet.

– Vores kærlighed transcenderer det kødelige. Det er i øvrigt umuligt at åbne montren og museumspersonalet holder skarpt øje med mig, siger Filip.

Så gør han klar til at tage afsked med sin udkårne. Han presser sine læber mod glasmontren og kysser hende.

– Farvel, min elskede, siger han og tørrer montren ren med en papirserviet, så kustoderne ikke opdager noget.

Foto: Papposilenos.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Filip er oldamorøs: Lever i romantisk forhold med Skrydstruppigen"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*