Vikinger raser over Rasmussens grandprixsang om kristen viking 4.69/5 (16)

Rasmussen MGP Higher Ground Vikinger raser

Nordens vikinger er i oprør. De raser over, at den danske sanger Rasmussen hylder en kristen viking i sin sang til det europæiske melodigrandprix.

Når sangeren Rasmussen torsdag aften i Lissabon fremfører sit vikingeinspirerede danske bidrag i semifinalen i Det Europæiske Melodigrandprix, er der  store håb om, at sangen kvalificerer sig til lørdagens finale.

Oddsene på sangen ”Higher Ground” er gode. Forventningerne om en flot placering er derfor store hos DR og Europas mange melodigrandprixfans. Og det på trods af, at vikingernes sang ofte sammenlignes med hundes glammen.

Men ikke alle er lige begejstrede for sangen. De vikinger, som Satyren har talt med i Lissabons gader, er rørende enige: Rasmussens sang inspireret af den kristne viking Magnus Erlendsson er en skandaløs fremstilling af vikinger.

Vi havde forventet et skideflot pyro show tilsat vindmaskine, nogle voldtægter, et par tvekampe og en blodørn til slut

Magnus Erlendsson er  ikke en ordentlig viking. Han er kristen. Han er en svækling og fortjener ikke skjaldesange om sit fimsede liv, lyder vikingernes nådesløse dom.

Ingen blodørn på scenen

En af de skuffede vikinger er den danske vikingekonge Ragner Lodbrog.

Da Lodbrog hørte, at en viking repræsenterer Danmark, forlagde han straks et større togt til den iberiske halvø for overvære finalen og heppe på en frænde, som har en slående lighed med hans egen bror Rollo.

Men da det gik op for Ragner Lodbrog, at sangen handler om en kristen viking, forduftede begejstringen.

– Hvad i hede hule Heklafjeld er han for et kvindagtigt mandfolk, som hellere vil tale sig til rette med sine fjender end vinde hæder i åben kamp og sikre sit ry i sagaerne, raser Ragner Lodbrog.

– Vi havde forventet et skideflot pyro show tilsat vindsmaskine, nogle voldtægter, et par tvekampe og en blodørn til slut. I stedet står der fem fjolser i grimt tøj og bræger om at lægge sværdet, siger en dybt skuffet Ragner Lodbrog.

Han har valgt at boykotte showet og brænder nu inde med flag, glimmer og 30 snese klappepølser, han har investeret i til besætningen.

Det er svenske skjalde, som har skrevet samtlige andre nationers bidrag. Det vil derfor være dumt at spilde svenske stemmer på en tåbelig dansk sang, som godt nok også er skrevet af svenskere

Også kendere af skjaldekunst ryster på hovedet af kvadet om Magnus Erlandsson. Den islandske skjald Snurri Skriggalsson finder sangteksten helt umulig. Han forudser, at Rasmussen ender på sidstepladsen.

– Dødere skjald skal vis mand søge længe. Uden bogstavrim og rytme. Angelsaksisk sang er dumdristig dåd, da tristere tunge ej mæles i Midgård, siger Snurri Skriggalsson, der også savner den sprøde nordiske klang af lyre og lur i arrangementet.

Glem nordiske vennepoint

Normalt plejer de nordiske lande rundhåndet at belønne hinanden. Men Rasmussen og hans slatne vikingeven skal ikke regne med noget som helst fra de andre nordiske lande, erfarer Satyren.

Svenskernes jarl, Sture Magnusson, forklarer til Satyren, at det er svenske skjalde, som har skrevet samtlige andre nationers bidrag. Det vil derfor være dumt at spilde svenske stemmer på en tåbelig dansk sang, som godt nok også er skrevet af svenskere.

Alligevel spås det danske bidrag gode vinderchancer. Sangen om en kristen viking vækker begejstring i Europas katolske lande. Den tænder et håb om, at de blodtørstige folk fra nord kan vendes mod lyset og den kristne gud.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken Rasmussen, Magnus Erlendsson eller DR.

Collage: Mester Ictum.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Vikinger raser over Rasmussens grandprixsang om kristen viking"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*