Svend Tveskæg ser store muligheder i Brexit 4/5 (10)

Danskerkongen Svend Tveskæg står klar til prøve lykken, når Brexit er gennemført. Briternes konge Ethelred  Den Rådvilde aner ikke sine levende råd, men vil vistnok forsvare Storbritannien for enhver pris.

En katastrofe for Storbritannien. En ulykke for Europa. Sådan betegner mange statsmænd, eksperter og analytikere Storbritanniens udtræden af Den Europæiske Union.

De forudser, at et isoleret Storbritannien vil stå svagt både politisk, økonomisk og militært. Men ikke alle ser med lige stor bekymring på situationen. En af dem er danskernes konge Svend Tveskæg. Han står klar til at investere og øge handelen for at sikre sig sin del af kagen efter Brexit.

En militær investering

Om investeringerne forklarer Svend Tveskæg, at det er nødvendigt for briterne og deres rådvilde Kong Ethelred at skabe nye alliancer for at tiltrække investeringer. Danskernes konge er parat til at investere sit militær i at sikre fortsat britisk vækst og velfærd til gavn for hele Europa.

– Det er både i briternes og min interesse, at jeg sender min flåde til England og hjælper regeringen med at styre landet, skabe vækst, sikre velfærd og forsvare landet mod dets fjender, hvoraf der vil være en mindre, når jeg først får magten, forklarer Svend Tveskæg.

Vi vil kæmpe på stranden, vi vil kæmpe på landingspladserne, vi skal kæmpe i markerne og i gaderne, vi skal kæmpe i bakkerne; vi vil aldrig overgive os, eller også vil vi det, eller noget helt tredje, udtaler Ethelred den Rådvilde

Danskerkongen agter også at indgå en række samhandelsaftaler med briterne, som kan forvente stor efterspørgsel på yuletogter. Han forudser, at det vil gavne den britiske økonomi og den britiske herbergsbranche, når tusindvis af købestærke danskere tager på weekendtogt til London.

– De danske vikinger er spækket med sølv, og de får ikke mindre af det, når først vi sidder på de britiske øer, siger Kong Svend.

Også de danske vikingebønder kan se frem til øget afsætning af flæsk og smør, når erobringen af Storbritannien er fuldbyrdet.

Vil kæmpe på stranden og i markerne

Truslen om en dansk invasion får ikke briterne til at ryste i brogen og søge tilbage i Den Europæiske Union. Briterne har heller ikke tænkt sige at lade danskerne tage England og resten af Storbritannien uden kamp.

Den engelske konge, Ethelred den Rådvilde, er vistnok klar til at forsvare sit land mod Svend Tveskæg og hans horder af vikinger.

– Vi vil forsvare vores ø uanset prisen. Vi vil kæmpe på stranden, vi vil kæmpe på landingspladserne, vi skal kæmpe i markerne og i gaderne, vi skal kæmpe i bakkerne; vi vil aldrig overgive os, eller også vil vi det, eller noget helt tredje, udtaler  Ethelred den Rådvilde.

Men briterne skal ikke forvente nogen undsætning fra det øvrige Europa. Det fremgår af en uendelig lang og meget ordrig erklæring fra EU-kommissionen i Bruxelles, hvis essens kan udlægges som et: ”Nej”.

Det glæder Svend Tveskæg, at den europæiske opbakning til Storbritannien er så lille, da det øger hans chancer for en succesfuld erobring.

– Det bliver lige så let som at trække mig selv i begge mine skæg samtidig, og derfor forventer jeg at fejre yul i London sammen med min søn Lilleknud. Han er en bette splejs, men et godt erobringstogt vil helt sikkert hærde ham, så han engang bliver stor og stræk, siger en sejrssikker Svend Tveskæg.

Erobringstogtet sættes i værk til efteråret, med mindre Ethelred den Rådvilde beslutter sig for at aflyse Brexit.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Svend Tveskæg ser store muligheder i Brexit"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*