EU’s persondataforordning kan aflyse Kejser Augustus’ folketælling 4.81/5 (16)

Det haster med at implementere EU’s persondataforordning i hele Romerriget, inden Kejser Augustus senere på året skriver al verden i mandtal. Hvis ikke det sker, må kejserens prestigeprojekt aflyses.

Satyren erfarer, at EU’s persondataforordning næppe kommer på plads, inden Kejser Augustus til vinter skriver al verden i mandtal. Bliver forordningen ikke implementeret, må kejserens ambitiøse folketælling aflyses. Det glæder folketællingens modstanderne. De frygter, at personoplysninger, indsamlet i forbindelse med folketællingen, gemmes uden borgernes samtykke.

Men der er styr sagerne, understreger kejserens persondataforordningsimplementeringsanvarlige, Kvirinius. Han er til daglig statholder i provinsen Judæa, hvor modstanden mod folketællingen er massiv.

– Vi når at implementere persondataforordningen, og der er intet at være bange for. Vi sikrer en lovlig, og gennemsigtig behandling af personhenførbare data, hvor vi kun registrerer personoplysninger efter samtykke. Vi begrænser os til de absolut nødvendige data, som vi kun opbevarer, så længe det er nødvendigt, hvorefter lertavler og papyrus destrueres, siger Kvirinius.

Papyrus, bark, ler- og marmortavler er forskellige medier, som ikke kan samkøres, mens hebræisk, kileskrift, hieroglyffer, græsk og latin er så forskellige skrifttyper, at de umuligt kan integreres i noget system

Det løfte giver formand for bevægelsen ”Nej til Folketælling i Judæa” Herodes T. Pilates ikke en bøjet shekel for. Han er overbevist om, at de romerske bureaukrater gemmer data og blæser på deres pligt til at indhente samtykke.

– Personoplysningerne er simpelthen for vigtige for romerne. Kom ikke her, og fortæl mig, at de ikke gemmer folketællingsrullerne et hemmeligt sted ved det Døde Hav, hvor ingen nogensinde kan kontrollere dem, siger Herodes T. Pilates og tilføjer:

– Det er jo en kendt sag, at romerne i al hemmelighed samkører rigets registre i deres tophemmelige Rosetta-projekt, hvor de samler oplysninger om alle romere lige fra markslaver til senatorer i en stor database, så kejseren til enhver tid kan se alt om alle.

Fake news og konspirationsteorier

Statholder Kvirinius ryster på hovedet af påstanden om, at den romerske stat i det skjulte registrerer imperiets borgere ved at hugge personfølsomme data, oversat til imperiets hovedsprog, ind på store, sorte sten.

– Jeg har hørt fantasifulde historier om det store mystiske Rosetta-projekt, men det er fysisk umuligt. Papyrus, bark, ler- og marmortavler er forskellige medier, som ikke kan samkøres, mens hebræisk, kileskrift, hieroglyffer, græsk og latin er så forskellige skrifttyper, at de umuligt kan integreres i noget system, siger Judæas statholder.

Så snart den sidste borger er talt, vil ingen nogensinde igen tale om dengang Kejser Augustus skrev alverden i mandtal

Han betegner rygterne om Rosetta-projektet som fake news og en konspirationsteori, hvis eneste formål er at skade Imperium Romanums anseelse. Alene den gigantiske bøde, der vil ramme Romerriget, hvis persondataforordningen ikke overholdes, burde få selv den vildeste barbar på andre tanker, påpeger kejserens persondataforordningsimplementeringsanvarlige.

Stor modvilje i Judæa

Blandt folk i Judæa er der massiv modvilje imod, at folks liv og færden registreres. Vreden er stor. Oprøret ulmer.

Satyren har talt med Josef, en tømrer fra byen Nasaret. Han er af Davids slægt og skal derfor rejse til byen Betlehem sammen med sin gravide hustru for at lade sig registrere og skrive i mandtal.

– Det er totalt gak gak, at jeg skal lukke biksen i flere uger og slide på vores æsel for at rejse til Betlehem i stedet for at lade os registrere her i byen. Det er så typisk romersk bureaukrati. De vil vide alt og registrere os i hoved og røv, sprutter en vred Josef af Nasaret, mens han med sin hammer truer i retning ad Rom.

Forholdt kritikken, forsvarer statholder Kvirinius sig med, at det er prisen for at leve i et imperium. Alle må yde deres for at få del i de goder, det giver. Ifølge statholderen er det en banal folketælling, som vil overholde persondataforordningen til punkt op prikke, og det ved folk i Judæa og resten af riget godt.

– Hele balladen er blot en brise over Genesaret Sø, som lægger sig, når verden er skrevet i mandtal. Så snart den sidste borger er talt, vil ingen nogensinde igen tale om dengang Kejser Augustus skrev al verden i mandtal, siger Kvirinius.

Illustraiton: Kejser Augustus. Foto: Pxhere.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "EU’s persondataforordning kan aflyse Kejser Augustus’ folketælling"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*