Vismænd finder nyfødt frelser takket være GPS 4.83/5 (12)

”God Pålidelig Stjerne” (GPS) er et helt nyt navigationssystem, som de tre vismænd Caspar, Melchior og Balthazar kan takke for en veludført mission. Trekløveret spår det nye system en stor fremtid, især til religiøs brug.

Satyren træffer de tre vismænd på en hemmelig lokation i café Den Glade Tømrer på hjørnet af Korsgade i Betlehem. De har valgt at gå under jorden og bagefter rejse hjem ad en ny rute. Årsagen er, at de nødigt vil møde kong Herodes og afsløre, hvor den nyfødte er.

Fra en sædvanligvis velunderrettet, himmelsk kilde har de hørt, at kongen planlægger et mord på den spæde frelser. Så det er en både farlig og strabadserende hjemtur, der ligger forude.

Vores eftersøgning er faldet sammen med hjemrejsetrafikken efter kejser Augustus´ store folketælling

Det er heller ikke fordi rejsen ud har været helt nem.

– Hvis vi ikke havde haft vores nye system GPS, som står for God Pålidelig Stjerne, véd jeg simpelthen ikke, hvordan vi skulle have klaret det. Vejene er helt håbløse. Så snart man kommer uden for de større byer, er det æselspor i én retning, hullede veje og mangelfuld skiltning. Der er næppe sket forbedringer siden Moses’ tid, og der var altså en grund til, at han vandrede rundt i ørkenen i 40 år, siger Caspar.

Tæt hjemrejsetrafik efter folketælling

Trafikken har også været en udfordring. De tre rejsende forklarer, at det har været helt umuligt at ride mere end én halv times tid uden at skulle standse op, trække til side og holde tilbage.

– Vores eftersøgning er faldet sammen med hjemrejsetrafikken efter kejser Augustus´ store folketælling. Det er nok det dummeste tidspunkt, inden korstogene begynder, til at sende nogen ud på en mission af denne art. Den slags tænker nutidens engle selvfølgelig ikke på, men de har jo også den nemme del af jobbet. De skal bare komme flaksende med budskaber og åbenbaringer i tide og utide, mener Balthazar og tilføjer, at de mange rejsende også har fået dele-kameltjenesten CAMLR til at bryde sammen, så det nærmest var umuligt at få friske ridedyr på turen.

Selvom systemet kaldes God Pålidelig Stjerne, kan det ikke afvises, at andre himmelfænomener også kan  benyttes. En mulighed kunne for eksempel være stjerneskud eller kometer

Udfordret af dårlige og trafikerede veje blev GPS-systemet de tre frelsereftersøgeres redning.

I al sin enkelhed går det ud på at finde en stjerne med guddommeligt potentiale og navigere efter den. Dén stjerne, som de tre vismænd benyttede, viste sig som en særlig, klart lysende enhed, der var let både at opdage og følge –  lige hen til den nyfødte frelser-baby.

Grundlag for startup

Selvom systemet kaldes God Pålidelig Stjerne, kan det ikke afvises, at andre himmelfænomener også kan  benyttes. En mulighed kunne for eksempel være stjerneskud eller kometer. Men det er fremtidsmusik og udviklingspotentiale.

I den kommende tid vil Caspar, Melchior og Balthazar forsøge at finde en investor, som vil finansiere den grundlæggende GPS-startup.

-Hvis vi når levende hjem, vil vi udvikle systemet. Vi vil lave et lille mobilt apparat, med et kort over himmellegemerne. Vi kalder det en app, som er vores forkortelse af ‘apparat’, og det skal være så lille og let, at det kan trækkes af en ged. Med denne app vil man kunne sammenholde den til enhver tid aktuelle himmel med normalen og straks opdage, om der er guddommelige fænomener, man bør følge efter, forklarer Melchior.

Men foreløbig gælder det for de tre vise mænd og innovatører om at komme hjem til deres respektive verdensdele uden at støde på én af Kong Herodes patruljer. Lykkes det, har de sat hinanden stævne i den germanske by Colonia om cirka 1100 år.

De nærer alle stor tiltro til fremtidens germanske teknikere og planlægger derfor at give konstruktionen af den såkaldte GPS-app i kommission til det Colonske Instrumentmagerlaug.

Illustration: Pixabay.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Vismænd finder nyfødt frelser takket være GPS"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*