Frantz Howitz skal instruere den næste Indiana Jones film 4.86/5 (14)

TV-fænomenet Frantz Howitz afslører årsagen til sit stop på DK4. Han skal instruere den næste Indiana Jones film, hvis handling foregår i Danmark.

Når den næste film i serien om Indiana Jones skal indspilles, bliver det med en dansk instruktør. Lucasfilm Ltd., som producerer de populære eventyrfilm om den hårdtslående arkæolog, har netop meldt ud, at valget som instruktør er faldet på DK4’s tidligere topnavn, Frantz Howitz.

– Vi har valgt Frantz, fordi vi tror, han kan tilføje nyt til karakteren og bibringe filmene noget mere realisme, siger producent og idémanden til filmene George Lucas. Han giver Frantz Howitz så godt som frie hænder til manuskript og instruktion.

Hans første arbejdstitel er:  Indiana Jones and the Boring Gold Treasure efter et meget fornemt guldfund fra landsbyen Boring i Jylland

Det er en stolt Frantz Howitz, som Satyren fanger på mobiltelefonen et hemmeligt sted i Jylland, hvor han for Nørre Snede Lokal-TV følger en gruppe arkæologers arbejde med at udgrave endnu en sølvskat fra jernalderen.

– Jeg er kisteglad over, at jeg endelig kan afsløre den virkelige årsag til, at jeg stopper på DK4. Jeg glæder mig meget til at arbejde sammen med Harrison Ford, som jeg er en stor fan af. Min filmfotograf og jeg lover, at vi skyder filmen til tiden, med mindre altså en amatørarkæolog går hen og finder noget helt unikt, siger dansk TV’s Mr. Danefæ.

The magic amulet from Middelfart

Frantz Howitz er allerede begyndt på manuskriptet, men det volder ham en del kvaler. Der er flere titler i spil. Hans første arbejdstitel er:  Indiana Jones and the Boring Gold Treasure efter et meget fornemt guldfund fra landsbyen Boring i Jylland, men nu er han kommet i tvivl.

– Det er et fantastisk fund, som kom meget højt op på min sidste Danefæ Top 10. Det vil klæde Indiana Jones, at redde den fra slemme nazister, men nu er der altså fundet en blyamulet med en magisk formular i Middelfart Kirke. Dert åbner jo helt andre kreative muligheder, så lige nu hælder jeg mest til titlen: Indiana Jones and the Magic Amulet from Middelfart, siger Frantz Howitz, inden han skynder sig at lægge på, fordi en af detektorfolkene har bippet en halv romersk denar frem af jorden.

Jeg var rædselsslagen ved tanken om Ghita Nørbys reaktion. Hun blev heldigvis henykt ved udsigten til at spille den kvindelige nazi-skurk

Det lykkes Satyren at komme igennem til i Hollywood, hvor vi fanger Harrison Ford i en pause under hans ugentlige lektion i korrekt piskehåndtering.

– Jeg er vild ved udsigten til, at Frantz skal instruere mig. Jeg beundrer hans særlige brug af faste opstillinger og lange sekvenser uden klip. Det giver hans produktioner et helt andet udtryk end de meget hektiske, tempofyldte og overlæssede actionscener, der præger tidens film, siger Harrison Ford, og tilføjer sin nye catch phrase på gebrokkent dansk:

– Dæt air en dainefae og horer til poe æin mjusieum.

Ghita Nørby som nazist

Da Satyren efter utallige forgæves opkald igen får kontakt til Frantz Howitz, fortæller den kommende Hollywoodinstruktør, at optagelserne begynder allerede i foråret 2019. Af hensyn til filmarbejdet må han aflyse optagelserne til et musikalsk stævnemøde med Michala Petri samt et større portræt af Ghita Nørby. Men begge indvilgede mod være med i filmen.

– Jeg var rædselsslagen ved tanken om Ghita Nørbys reaktion. Hun blev heldigvis henrykt ved udsigten til at spille den kvindelige nazi-skurk, og Michala græd af lykke, da hun fik tilbuddet om at skrive og spille filmens musik, slutter Frantz Howitz.

Lucasfilm har som led i kontrakten med Frantz Howitz indgået en aftale med DK 4 om, at den nye Indiana Jones film vises på kanalen dagligt i et år.

Illustration: Mester Ictum.

 

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Frantz Howitz skal instruere den næste Indiana Jones film"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*