Aztekere og Mayaer bygger grænsemur til USA 4.83/5 (12)

Præsident Trump får sin grænsemur til Mexico. Aztekernes kejser og en række Maya-konger betaler gildet. Kejser Hadrian af Rom har vundet entreprisen.

Aztekere og Mayaer har fået nok af deres nabo mod nord. Derfor skærer de mellemamerikanske imperier igennem og betaler for en grænsemur til USA. Præsident Trump får nu den barriere, han har lovet sine vælgere og krævet opført siden han tiltrådte.

Over hele Mellemamerika er de oprindelige folk trætte af al den ævl og kævl og ballade, der har været lige siden de hvide kom til Nordamerika.

Ifølge Aztekernes kejser Moctezuma er det hele blevet meget værre, siden Donald Trump blev præsident. Da han forleden mødtes med et par Mayakonger nede sydfra over en kop kakao og en pibe tobak, blev de enige om at gøre noget.

– Vi talte om, at det da efterhånden er et værre lamamarked med nordamerikanerne og Donald Trump, som bliver mere og mere hysterisk at høre på. Nu har han lukket hele administrationen ned, indtil han får sin vilje, og hans folk må arbejde uden vådt eller tørt. Sådan behandler vi ikke en gang vores slaver, som trods alt får mad og husly. Så kollegaerne og jeg blev enige om, at hvis en mur kan lukke kæften på ham og skabe ro, så er det billigt sluppet, siger Moctezuma.

Romersk kejser vinder udbud

Aztekernes kejser tilføjer, at en mur samtidig holder nordamerikanerne på den anden side af Rio Grande, så det er en ren win win situation for de mellemamerikanske civilisationer.

– Ved Huītzilōpōchtli, her bliver så dejligt fredeligt, lyder det fra Moctezuma.

Byggeentreprisen har været i udbud. Det blev et romersk konsortium ledet af Kejser Hadrian, som vandt opgaven med at bygge den mange dagsrejser lange mur. Den finansieres primært gennem guld fra minerne i Eldorado, og menneskeofringer sikrer gudernes gunst, så byggeriet ikke forsinkes af strejker og unødvendige arbejdsulykker.

Fra sit palads i Tivoli lidt uden for Rom bekræfter Kejser Hadrian, at romerske ingeniører skal konstruere muren. Den bygges af germanske og nubiske slaver sammen med lokal arbejdskraft.

Holder barbarer fra nord ude

Hadrian har stor erfaring i at opføre prangende mure. Han garanterer, at det bliver den stærkeste mur, der nogensinde bygget, og den står færdig inden for den fastlagte tidsplan.

– Den mur, jeg har bygget langs Britanniens nordlige grænse, står som det sikreste bolværk mod barbarerne i nord. De skal aldrig igen sætte fod i Imperium Romanum. Jeg forstår, at lederen af de barbarer, som vores aztekiske og mayanske venner ønsker at holde ude, nedstammer fra piktere og skotter. Jeg kender den slags vilde horder, og de skal aldrig passere, siger Kejser Hadrian.

Han slutter af med at fortælle, at briterne takket være muren nu er så trygge, at der går rygter om, at de pønser på at forlade Romerriget.

I en serie tweets har Donald Trump raset over sagens udvikling, men kritikken er gået hen over hovedet på Moctezuma og hans allierede. Direkte adspurgt, lyder hans svar:

– Hvad er Twitter?

Illustration: Moctezuma

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Aztekere og Mayaer bygger grænsemur til USA"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*