Jødisk prædikant politianmeldt for snyd med vinafgifter 4.92/5 (12)

Det var ikke et mirakel, men gemen svindel, da jødisk prædikant efter eget og følgeres udsagn forvandlede vand til vin.

Myndighederne betragter det ikke som et under, at en ung jødisk prædikant forvandlede almindeligt postevand til vin under en bryllupsfest. Han er derfor anmeldt for at unddrage vin- og spiritusafgifter for flere tusind shekel, og han sigtes også for ulovlig cateringvirksomhed.

– Af alle mulige og umulige søforklaringer, så er det her en af de mest fantasifulde, jeg har hørt i min karriere, siger Tariff Yayin, som er ledende tolder og farisær ved Judæas Skatteopkrævningskontor.

– Det er normalt det omvendte, at vinen bliver til vand, når vinsælgere og værthusholdere vil snyde deres kunder, og det viser med al tydelighed, at ham her ikke er den hurtigste sandal i ørkenen, tilføjer han.

Ifølge Satyrens oplysninger er der tale om en arbejdsløs håndværkersøn, der forsøger at skabe sig en levevej på den internationale prædikantscene.

Gjorde sin mor en tjeneste

Selv har prædikanten ingen kommentarer til begivenhederne, men det har hans mor. Hun forklarer, at den unge mand blot gjorde hende en tjeneste under et bryllup, de begge var inviteret med til.

– Værten havde købt alt for lidt og alt for dårlig vin. Stemningen var ærlig talt noget trist, så derfor bad jeg knægten om at stikke ned og købe nogle bag-in-amfora med en hæderlig vin, fortæller moderen.

Men i stedet for at adlyde hende, fyldte den unge prædikant nogle krukker med vand. Han fik dem båret ind til bordet, og ved et uforklarligt tilfælde var krukkerne ifølge morens udsagn fyldt med vin.

– Det er et mirakel, og det beviser, at min søn har guddommelige evner, og det vil øvrigheden nu straffe ham for. Hvis nogen skulle straffes, så er da vores nærige vært, som købte for lidt vin og derefter brokkede sig over, at min søn var for længe om at sætte den gode vin på borde, lyder det fra en meget skuffet mor.

Ulovlig cateringvirksomhed

Men den køber Tariff Yayin ikke. Han holder fast i, at prædikanten har serveret vin og derefter forsøgt at bogføre det som vand.

– Der her handler mere om fingerfærdighed og kreativ omgang med bilagspapyrus end med mirakler, siger Tariff Yayin og tilføjer, at reaktionen er typisk for tidens curlingmødre som pacer deres sønner til en profetkarriere.

Han mistænker den unge mand for at ville finansiere sin prædikantkarriere med de unddragne vinafgifter. Men i stedet for en strålende karriere som frelser, kan han nu se frem til fængselsstraf og en stor bøde.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Jødisk prædikant politianmeldt for snyd med vinafgifter"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*