Kejser Nero: Jeg vil byforny, men Senatet vil ikke være med 4.8/5 (10)

Hella Joof hjælper en fortvivlet Kejser Nero. Han ønsker en gennemgribende byfornyelse, men kan ikke overtale Senatet.

Som kejser i Rom og leder af antikkens eneste seriøse imperium, er det mig magtpåliggende at bidrage proaktivt til en innovativ udvikling af Roms urbane arenaer med fokus på mangfoldighed og frisættelse af formernes symbiose. Desværre er Rom præget af en konservativ tilbageskuende arkitektur smasket sammen af triste lejekaserner, anonyme typeatriumvillaer og bastante græskinspirerede templer båret af de samme massefabrikerede søjler og med de samme døde parthenonfriser i gavlen.

Jeg drømmer om at forløse Roms kreative substans og fremme en bæredygtig, grænsenedbrydende og performativ arkitektur med en sanselig, æstetisk bygningsmasse, der ekspressivt etablerer et levende og taktilt byrum. Min vision er et ikonisk, minimalistisk gyldent palads på nogle få hundrede værelser og sale skabt i beton og marmor, som bryder med vanetænkningens stringens og gestalter en holistisk less is more arkitektur beriget af en beskeden statue af mig selv omgivet af en flisebelagt, diskret torveinspireret, rekreativ oase med pelargonier i blomsterkummer.

Desværre har det forstokkede Senatet ingen forståelse for min arkitektoniske singularitet og vil ikke tillade, at jeg rydder et område på M gange MD skridt og låner lidt af Palatinerhøjen. Så hjælp mig. Hvordan overtaler jeg Senatet til at indgå i en samskabelsesproces, når jeg ikke kan henrette dem alle?

Den fortvivlede Nero

Hella Joof: Brænd hele lortet ned

Kære Nero

Jeg forstår din fortvivlelse. Det er aldrig let at være et geni omgivet af bagstræberiske middelmådigheder. Det kender jeg selv alt for godt.

Vi lever i en verden, hvor fredningsparate militante hystader og kulturmiljøfascister bestemmer. De vil totalfrede et hus, blot fordi der er to fag bindingsværk, hvor den fladpandede husbuk yngler, og H.C. Andersen engang har sovet der og pisset i en natpotte. Det er meget svært at rive selv det mindste fuglehus ned, med mindre du er en stor kapitalfond og har Danske Bank i ryggen. Så smækker politikerne hælene sammen og står ret, men med Frank Jensens fald, så bliver det jo snart helt umuligt.

Det er en kendt sag, at politikere er vanedyr, der ikke ønsker forandring. De vil ikke lade sig kilde af det kreative kaos, der opstår, når alle vante rammer smadres, og vi disrupter alt i en kæmpestor frigørende orgasme.

Jeg ved, at der findes mange indianerstammer, som hvert syvende år brænder hele lortet ned og starter forfra. Hvis nogle primitive indfødte kan finde ud af at sætte ild til sig selv og begynde forfra, så kan Senatet også indse, at det er rigtigt at byforny Rom.

Jeg tror, du får dine visioner igennem, hvis du forklarer dem velsignelsen ved denne form for disruption. Bagefter hyrer du Albert Speer, og sammen grundlægger I Pyrionismen som helt ny retning i arkitekturen.

Pøj, pøj med det hele.

Hella Joof.

Illustration: Karl von Piloty.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Kejser Nero: Jeg vil byforny, men Senatet vil ikke være med"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*