Romere mod sommertid: Flyt ikke på vore solure 4.87/5 (15)

Hvor længe endnu, sommertidsfanatikere, vil I misbruge vores tålmodighed. Hvor længe endnu skal jeres vanvid fortsætte? Hvor længe endnu skal vi om foråret jage hus- og haveslaver op hora secunda for i olielampens skær at rykke nogle tommer på soluret, tappe vand af vanduret og vende timeglasset en ekstra gang. Og hvor længe endnu, O Tåber, skal de samme slaver jages ud et halvt år senere hora tertia for at gentage det hele i omvendt rækkefølge.

Og hvorfor? Fordi nogle patricier ynder at se sommersolen gå ned over Palatinerhøjen en time senere, og nogen tror, de kan spare en sesterts på en skefuld olie til lampen.

Men var jer! I vækker Chronus’ vrede med jeres tåbeligheder.

Alt for længe har vi lidt under sommertidens tyranni. For længe har vi fundet os i, at slaver sover over sig, og vagthunde slumrer i stedet for at holde vagt, så tyve får frit spil. Og alt for længe har de vilde barbarer vidst, at vore legioner snorksover ved grænserne, når dagene rammer jævndøgn, og soluret stilles.

Det er bevist, at sommertid giver mænd og kvinder blodstyrtninger, mens bøndernes umælende kvæg, geder og får lider under for sen morgenmalkning. Og markens og skovens vilde dyr besidder ej heller timeglas. Hvert år er ryttere, oksekærrer og stridsvogne involveret i utallige ulykker over hele imperiet, når sommertiden indføres, og de kærredræbte dyr flyder i tusindtal langs Via Appia,

Nu er det nok. Stop sommertidens vanvid. Lad nu Chronus bestemme over solurets gang.

Julia Horologia. Forkvinde for Romere mod Sommertid
Via Tempus LXXXVII
Roma

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Romere mod sommertid: Flyt ikke på vore solure"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*