Politiet i Troja efterlyser ejer af stor træhest 4.93/5 (14)

En overdimensioneret træhest efterladt uden for Trojas byport savner sin ejer. Politiet formoder, at det er en kyklopunge, som har efterladt sin legetøjshest.

Trojas og Lilleasiens Politi savner ejeren af en stor træhest, som natten til i dag blev fundet efterladt foran byporten til Troja. Der er tale om en godt fire meter høj og 12 meter lang træhest bygget af svært tømmer.

Vagthavende ved Trojas og Lilleasiens Politi, overbetjent Hippodromos forklarer, at der kort før daggry lød et så stort spektakel uden for bymuren, at alle byens hunde satte i at gø. Larmen var så voldsom, at det også vækkede Kong Agamemnons græske hær, der har sluttet ring omkring byen som led i Den Trojanske Krig.

Da solen brød frem opdagede tårnvagten den herreløse træhest neden for muren.

Kyklopunge skræmt

Træhestens størrelse giver et fingerpeg om, hvem ejermanden er. Derfor efterlyser politiet i et tweet den kyklopunge, som man mener, har efterladt sin legetøjshest foran Troja.

– Hesten er så stor, at det kun kan være en kyklopunge. Den lille fyr er åbenbart kommet trækkende med sin træhest, men er faret vild og endt i ingenmandsland mellem byen og grækernes lejr. Han er blevet forskrækket over hundenes gøen og grækernes larm, og i panik er han løbet fra sin legetøjshest, siger Hippodromos.

Artiklen fortsætter desværre under billedet.

Han fortæller, at det ikke er usædvanligt, at barbarer og kriminelle bander, som lukrerer på at smugle kontrabande under den Trojanske Krig, efterlader udtjente kærrevrag og udbrændte flugthestevogne i vejsiden, men det er første gang, han oplever en kæmpestor træhest på hjul. Derfor afviser den vagthavende, at hesten hidhører fra lovløse aktiviteter.

Kan afhentes på hittegodskontoret

Ifølge overbetjent Hippodromos er det afgørende, at træhesten hurtigst muligt finder tilbage til sin rette ejermand for at forhindre ballade.

– Kykloper er nogle hidsige krabater, og de er ikke til at spøge med. Hvis først ungens far får den idé, at vi har stjålet knægtens træhest, så kommer han tilbage og skaber frygtelig ravage, siger Hippodromos.

Vi var ikke meget for, at trække hesten ind i byen, men grækernes udsending Odysseus insisterede på, at hesten er vores ansvar

Derfor har trojanerne og grækerne indgået en midlertidig våbenhvile, mens efterlysningen pågår. I mellemtiden har Trojas og Lilleasiens Politi bragt hesten i sikkerhed på byens hittegodskontor.

– Vi var ikke meget for, at trække hesten ind i byen, men grækernes udsending Odysseus insisterede på, at hesten er vores ansvar, fordi den stod foran vores mur. Da han var usædvanligt imødekommende og indvilligede i at give byens borgere frit lejde under våbenhvilen, så gik vi med til det, fortæller Hippodromos.

Det forventes, at krigshandlingerne genoptages, så snart hest og ejerkyklop er forenet igen.

Foto: Hans Rohmann, Pixabay.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Politiet i Troja efterlyser ejer af stor træhest"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*