Ægtepar fra Vojens gør vild opdagelse: Alle veje fører til Rom 4.79/5 (14)

I flere måneder er et ægtepar fra Vojens endt i Rom, hver gang de er kørt en tur. Det beviser sandheden i ordene om, at alle veje fører til Rom.

Ordsproget om, at alle veje fører til Rom, viser sig åbenbart at være sandt. Det har efterlønner Ib Jensen og hans kone Jytte oplevet gennem flere måneder. Hver gang de er kørt en tur eller har luftet deres hund, er de endt i det antikke Rom.

Det begyndte en søndag morgen kort efter nytår, forklarer Ib Jensen. Han startede sin trofaste Ford Consul for at hente rundstykker hos bageren.

Han kender vejen ud og ind. Det er en tur han har kørt mange gange, men i stedet for at ende ved Nielsens Bageri i Centertorvet befandt han sig pludselig på en bumpet vej uden for det gamle Roms byporte

Bil slog romere med rædsel

I ren befippelse fortsatte Ib Jensen gennem byporten og ind i Roms smalle gader, som var fyldt med mennesker. Der opstod med det samme tumultagtige scener.

Han forklarer, at Kvinder og børn gik i panik, og mænd klædt i lagner løb skrigende væk.

– De havde åbenbart aldrig set en bil før, konstaterer Ib Jensen.

Han fortæller, at kort efter dukkede en patrulje af hjelm- og sandalbærende soldater op med dragne sværd.

– De var var vrede og truende. Jeg blev faktisk ret bange, siger Ib Jensen.

Men stemningen ændrede sig hurtigt.

– En af dem kunne åbenbart læse, at jeg kører i en Ford Consul, og straks var de alle meget venlige. De hjalp mig ud af byen og vinkede farvel. De troede åbenbart, at jeg var en fornem mand, lyder det fra Ib Jensen.

Luftede Luffe på Palatinerhøjen

Hjemme i Vojens fortalte Ib Jensen ikke sin kone Jytte om den virkelige årsag til, at han ikke havde rundstykker med hjem. Men allerede samme eftermiddag var den gal igen, da parret luftede deres labrador Luffe ude ved golfbanen.

– Pludselig stod vi på en græsdækket høj med statuer, springvand og med en udsigt til den by, som jeg var endt i tidligere på dagen. Folk vi mødte var meget venlige og nysgerrige, men vi forstod ikke et ord af, hvad de sagde, så vi vendte hurtigt om igen, siger Ib Jensen.

Han syntes, at han kunne genkende byen fra nogle udsendelser han havde set på Discovery, og det gik op for ham, at de var kommet til det antikke Rom.

Han fortæller, at siden den dag ender de hver gang i Rom.

– Da Jytte skulle til frisør, kom hun hjem med en flot opsat romersk frisure i stedet for den sædvanlige henna koldpermanent. Da jeg skulle på genbrugspladsen med en trailerfuld gamle møbler, potter og vaser, endte jeg med at sælge det hele på Forum Romanum for en god pris, siger Ib Jensen.

Han og Jytte har efterhånden lært at finde rundt Rom. Parret har fået bekendte i byen, som de besøger, når vejen så at sige altid falder forbi. Nu har de planer om at tage børnebørnene med på en miniferie. De skal en tur i termerne og se en forestilling i Cirkus Maximus.

Illustration: Papposilenos.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Ægtepar fra Vojens gør vild opdagelse: Alle veje fører til Rom"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*