Romersk legionær: Rigtige mænd har sokker i sandalerne 4.68/5 (22)

Den romerske hær jubler over modens accept af sokker i sandaler. Det er nemlig dødsens farligt for en legionær at gå med nøgne fødder i sandalerne.

I årtier har sokker i sandaler været bandlyst. Ingen modebevidst mand med respekt for sig selv har båret strømper i sit remfodtøj. Hvis nogen kendt mand gør det alligevel, bliver han omgående skammet ud i kulørte blade og på sociale medier.

Men nu har modepiben fået en anden lyd. Modehusene Gucci og Prada hylder sokken i sandalen, mens ikoner som David Beckham stolt viser strømperne frem.

Vores legionærer bliver igen og igen hånet af barbarerne i Germanien, og Partherne skriger af grin over, at vi går med sokker i sandalerne

Det skaber glæde i den romerske hær, hvor officeren Clipclappius er velfærdscenturion i Legion XXXV. Han er ikke i tvivl om, at rigtige mænd går med sokker i sandalerne. Han jubler over, at tiderne skifter og løser et stort problem.

Smed sokkerne i skam

På grund af de anakronistiske modeluner har Clipclappius og legionærerne måttet høre for deres uldsokker i sandalerne.

– Vi har følt os hængt ud af verdensfjerne modeguruer, som aldrig har marcheret 20 romerske mil om dagen med 80 pund oppakning ad Galliens regnvåde veje og gennem Germaniens sumpede skove, siger Clipclappius og fortsætter:

– Vores legionærer bliver igen og igen hånet af barbarerne i Germanien, og Partherne skriger af grin. Derfor oplevede vi, at legionærerne tog deres sokker af i smug for ikke at være til grin, men det er faktisk livsfarligt.

Han bertetter, hvordan legionærer har fået lungebetændelse af våde fødder, og hvordan de er segnet i kamp, fordi de var svækkede af kolde fødder.

Mads Christensen designer legionærsokker

Problemet var på et tidspunkt så stort, at Clipclappius fik ansvaret for en oplysningskampagne. Han overtalte modedesigneren Mads Christensen til at designe sokker med kække budskaber og fik David Beckham med som poster boy.

Han er vild med Mads Christensens moderigtige sokker og de indvævede Slogans som: ”Sut min sok, Svebersvin

– Mads Christensen svarede os, at han hellere ville drikke en anden mands pis, end at se sine designersokker båret af nogen i sandaler. Men så hældte min decurion og et par mand en amfora med legionærenes morgenurin ned i halsen på ham, og straks var han mere medgørlig, fortæller Clipclappius.

Han er vild med Mads Christensens moderigtige sokker og de indvævede Slogans som: ”Sut min sok, Svebersvin” ”Undgå at falde på valen. Brug sokker i sandalen” og ”Bær dem som Beckham”.

Kampagnen blev en succes. Flere og flere legionærer valgte strømperne til. Med modeindustriens omfavnelse af indpakkede fødder er legionærerne nu helt syge med at trække i sokken.

Til gengæld er der opstået et nyt problem.

– Mine legionærer har fået den fikse idé, at de vil ligne David Beckham. Nu bruger de deres sold på grimme tatoveringer og tåbelige frisurer. Den havde jeg ved Jupiters lyn ikke set komme, siger Clipclappius.

Foto: Hans Splinter, Flickr.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Romersk legionær: Rigtige mænd har sokker i sandalerne"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*