Stenkastende trold: Fantastisk at Hundborgstenen ender som turistattraktion 4.76/5 (17)

Trolden, som kastede Hundborgstenen mod den lokale kirke, ser frem til, at stenen bliver turistattraktion. Han vil nu bygge et oplevelsescenter på stedet.

Da en trold i tidernes morgen i ren arrigskab kylede en stor sten mod den lokale kirke i Hundborg, havde han ikke i sin vildeste fantasi drømt om, at hans geologiske projektil en dag endte som lokal turistattraktion.

– Er det virkelig rigtigt? Det er jo fantastisk, at jeg endelig får anerkendelse for mit stenkast og historien kommer ud, siger trolden, da Satyren overbringer nyheden om, at Thisted Kommune og lokale kræfter har gravet den 170 tons tunge sten fri, for at den skal trække turister til egnen.

Trolden fortæller, at den lokale præst ringede med klokken dag og nat for at holde troldtøj borte, mens de byggede kirken. En nat fik han nok af præstens evindelige ringen, så han fandt en god, stor sten.

– Hvis ikke jeg gjorde noget, ville min familie og jeg få tinnitus. Med nyfødte troldepus-tvillinger og en troldekone på barselsorlov, kunne vi ikke bare flytte væk. Derfor fandt jeg en pænt stor sten, som lå godt i hånden og kylede den af al kraft, siger trolden.

Sten satte skik på præsten

Stenen ramte ikke og landede et godt stykke fra kirken, men det var nok til at sætte skik på den klokkeglade præst, som efter den nat kun ringede meget spagfærdigt med klokken, og endelig fik trolden nattero.

Med årene blev trolden mere venligt stemt over for de gode folk i Hundborg.

– Det er jo skikkelige folk. Nu ringer de kun om søndagen. De nøjedes med at give kirken et lille, splejset tårn, men jeg ved ikke, om det var af hensyn til mig, eller fordi de ikke ville spendere mere på tårnet; vi er jo trods alt i Jylland, fortæller trolden.

Som tiden gik, fik trolden den tanke, at stenen var en god historie, som fortjente at blive fortalt, men den ene dag tog den anden. Århundrederne gik, og han kom fra det igen.

BIG skal ikke tegne oplevelsescenter

Derfor er hans glæde stor over, at stenen kommer frem i dagens lys, men han synes, det er en smule uambitiøst at flytte den kortere end et troldeskridt, sætte bænke op og anlægge en parkeringsplads. Det er jo trods alt Danmarks sjettestørste sten. Derfor vil trolden opføre et oplevelsescenter, og han satser gerne sin personlige opsparing.

– Jeg har gemt en guldskat under en gravhøj, og den investerer jeg gerne. Det kræver blot, at en jomfru går tre gange baglæns rundt om højen sankthansnat, inden hanen galer tredje gang, så åbner højen sig, og hun kan tage guldet, siger trolden.

Da Satyren overbringer borgmesteren i Thisted Kommune det gavmilde tilbud, koger hun over af jysk eufori og siger jublende:

– Det er ikke så ringe endda.

Hun tilføjer, at man får råd til at hyre en verdenskendt arkitekt til opgaven, men det bliver ikke Danmarks for tiden hotteste navn Bjarke Ingels Group, for så bliver det hele jo anlagt under jorden og gravet ned igen.

Foto: Hundborg Udviklingsråd.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Stenkastende trold: Fantastisk at Hundborgstenen ender som turistattraktion"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*