Middelaldercentret sænker amerikansk destroyer med fuldtræffer fra blide 4.97/5 (29)

Ved en fejl har Middelaldercentret med sin blide ramt og sænket en amerikansk destroyer ud for Nykøbing Falster. Donald Trump er nu vild efter at investere i danske blider.

Den amerikanske destroyer USS McDonald’s blev i går eftermiddags ramt af skud fra Middelaldercentrets store blide, da fartøjet ved en fejl havde forvildet sig ind i Guldborgsund på sin vej til Hormuzstrædet.

Skuddet fra bliden ramte så uheldigt, at USS McDonald’s efterfølgende sprang læk og sank. Den 350 mand store besætning måtte reddes i land af den lokale hjemmeværnskutter.

Ifølge øjenvidneberetninger lå det store krigsskib og ventede på passage sydover gennem Frederik IX’s Bro, da det pludseligt begyndte drive og nærme sig nedslagszonen for Middelaldercentrets showskud med bliden.

Middelaldercentret beklager og betegner hændelsen som et ærgerligt uheld. Det forklarer centrets blidemester Sten Slünge.

– Vi havde bemærket skibet og signaleret til dem med både bavner og vippefyr, at de skulle forføje sig, men ingen ombord reagerede, fortæller Steen Slünge, som indstillede sig på at aflyse skuddet.

Barn udløste skud i trods

Blidemesteren forklarer, at han aldrig lader bliden affyre, hvis der er den mindste fare for ulykker, og i går var ingen undtagelse, men pigen, som skulle fyre den af ville det anderledes. Hun var ulykkelig ved udsigten til ikke at skyde stenprojektilet af sted, så hun trak i snoren i trods.

Til alles forbløffelse fløj stenkuglen af sted i retning af USS McDonald’s

– Jeg tænkte, at sådan en skude kan vel nok holde til en strejfer af en 120 punds stenkugle, og så håbede jeg det bedste, siger Sten Slünge.

Men et øjeblik senere ramte stenen krigsskibet og få sekunder efter genlød hele Guldborgsund af eksplosioner.

I et indledende søforhør har skibets chef, kæntreadmiral Arthur W. Hopper III, forklaret, at blidekuglens bane var så krum, at den slog lodret ned på fordækket og derefter som en bowlingkugle ryddede dækket for granater, som mandskabet havde stillet op på geled.

Artiklen fortsætter desværre under billedet.

Sammenstødet var så voldsomt, at flere granater eksploderede og sprængte store huller i destroyeren, som kort efter sank. Det var et rent lykketræf, at uheldet indtraf midt under frokosten, og ingen kom til skade.

Trump vil købe blider af Middelaldercentret

Hverken den danske forsvarsminister eller den amerikanske ambassadør vil kommentere søbataljen i Guldborgsund og sænkningen af USS McDonald’s.

I et forbavsende afdæmpet tweet har præsident Donald Trump bekræftet tabet af USS McDonald’s. Men i stedet for at true med gengældelse udtrykker præsidenten sin store beundring for Middelaldercentrets overlegne våben.

– Barn smadrer US destroyer med blide i Danmark. En fantastisk kanon. Får sten til at eksplodere. I vor visdom vil vi udstyre alle flådefartøjer med blider bygget i Danmark, tweeter Donald Trump.

Den udmelding glæder Middelaldercentrets ledelse, der kan se frem til en klækkelig milliardforretning på at udvikle og bygge blider til den amerikanske flåde.

Tegning: Mester Ictum.

Vurder denne artikel

1 Kommentar på "Middelaldercentret sænker amerikansk destroyer med fuldtræffer fra blide"

  1. Niels Lund-Hansen | 15. oktober 2019 ved 13:54 | Svar

    Jeg vil gerne følge jer på fb, men hvordan?

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*