Mette Frederiksen udnævner Donald Trump til danefæ 4.78/5 (23)

Som et plaster på såret for det aflyste statsbesøg i Danmark udnævner statsminister Mette Frederiksen Donald Trump til danefæ. Nationalmuseet vil udstille ham sammen med Guldhornene.

Siden De Forenede Staters præsident Donald Trump aflyste sit statsbesøg i Danmark, har forholdet mellem de to lande været anspændt. Men nu er der en åbning på vej fra dansk side, som skal genoprette den gode stemning.

Statsminister Mette Frederiksen har besluttet at erklære Donald Trump for danefæ og sikre ham en meget prominent plads på Nationalmuseet.

– Jeg har indset, at jeg har var for hård, da jeg kaldte præsident Trumps forslag om at købe Grønland for absurd. Havde jeg vidst, hvor følsom en sjæl han er, havde jeg sagt det blidere, siger Mette Frederiksen.

Hun forklarer, at det var USA’s førstedame, Melania Trump, som i en telefonsamtale fortalte statsministeren, hvor ulykkelig præsidenten var blevet over ikke at se Tivoligarden og møde Dronningen.

Ridderkors i restordre

Mette Frederiksen vil derfor gerne gøre det godt igen og give Præsident Trump en dansk orden og titel, men det viste sig lettere sagt end gjort.

– Desværre er Hoffet løbet tør for Elefantordener, mens ridderkors er i restordre, og et kørekort fra Legolands Trafikskole ikke udstedes uden aflagt prøve, så det eneste alternativ er at erklære ham for danefæ, så det har jeg bedt Nationalmuseet gøre, siger Mette Frederiksen.

Artiklen fortsætter beklageligvis under billedet

Nationalmuseet fremskynder sagsbehandlingen, så Donald Trump kan få status af danefæ inden udgangen af det næstkommende årti. Museets konservatorer står også over for et stort arbejde med at bevare ham for evigheden. De ved endnu ikke hvor meget selvbruner og hårlak, de skal bruge for at bevare Trumps orange skær og flyvske hentehår.

Når Trump engang er færdigkonserveret, skal han udstilles sammen med Guldhornene.

– Vi viser ham sammen med Guldhornene, som er Danmarks største nationale klenodier, men de er i virkeligheden kopier, som stjæles af og til, udtaler formidlingschefen optimistisk og tilføjer, at der ikke placeres nogen kedsomhedsknap ved Donald Trump.

Første danefæ fundet med shitdetektor

Hvad angår dusøren, så forventer Nationalmuseet, at Trump højst udløser nogle få tusind kroner.

– Bortset fra en guldtand eller to, så indeholder han næppe noget af værdi, og det er heller ikke særlig gammelt, siger Nationalmuseets danefæansvarlige og fortsætter:

– Dusøren udbetales til avisen Wall Street Journal, der afslørede Donald Trumps planer om at købe Grønland. Det er første gang nogensinde, at danefæ er fundet med shitdetektor.

Donald Trumps reaktion fulgte i et tweet seks sekunder efter, statsministeriet offentliggjorde udnævnelsen.

– Danmarks statsminister Frederiksen udnævner mig til danefæ. En stor ære. Så stolt. Elsker Danmark og Grønland. Store venner af Amerika, skrev Trump i sit tweet.

Foto: Gage Skidmore, Flickr.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Mette Frederiksen udnævner Donald Trump til danefæ"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*