Fæstebonde skuffet over Landmand søger kærlighed 4.92/5 (12)

Det blev en stor nedtur for fæstebonden Jens Hansen at være med i Landmand søger kærlighed på TV2. Kvinderne løb skrigende væk, og han fik ingen ny madmor på gården.

Forventningerne var høje hos fæstebonden Jens Hansen, da han fik at vide, at han var udvalgt til at deltage i Landmand søger kærlighed, som er TV2’s store dating realityserie. Her flytter en række kvinder ind hos en giftelysten landmand.

Til dagligt driver den 37-årige Jens en fæstegård på to tønder hartkorn med lidt eng en malkeko og et par grise under Grevskabet Rövenlow. Den har han arvet fra sin far Hans Jensen, som arvede den fra sin far Jens Hansen.

Siden forrige vinter, hvor hans hustru Hansine døde af svindsot, har Jens savnet en ny madmor til sine syv hjemmeboende børn.

Var bange for soen

Jens Hansen så derfor frem til at møde de moderne danske kvinder, som han kunne vælge imellem. Han havde derfor gjort huset fint i stand.

– Jeg havde fjernet det værste utøj og skiftet halmen i alkoven. Jeg havde fejet det lerstampede gulv for hønsemøg og jaget gæssene ud af stuen, så fruentimmerne kunne sove på slagbænkene, fortæller Jens Hansen, som også havde vasket sig og undladt at snyde næse i vaskefadet, hvis en af kvinderne ville nette sig

Men skuffelsen indtraf hurtigt.

Jens Hansen forklarer, at kvindfolkene såmænd var ganske velbyggede og lignede nogen, som kunne tage fat, men hurtigt viste det sig, at ingen af dem havde talenter for landmandslivet.

– Den ene var bange for koen. Den anden var for fin til at fodre soen. Den tredje brændte grøden på. Den fjerde var for svag til at trække ploven, og den femte var uduelig med børnene, som hun mente skulle have noget, hun kaldte kvalitetstid, siger fæstebonden og snøfter opgivende.

Havde rådne tænder

Skuffelsen viste sig at være gensidig. Kvinderne endte med at rejse hjem efter blot en dag. Den forfaldne rønne med rotter og mus levede ikke op til deres forestillinger om stråtækt idyl. Ingen af dem forstod bondens antikverede dialekt, og han havde svært ved at relatere sig til deres hverdag.

– Det var vildt akavet at sidde og snakke med en mand, som ikke anede noget som helst om Instagram og glutenallergi, siger nordsjællandske Natasha, der arbejder som fitnessinstruktør.

Også fysisk skræmte bonden dem.

– Han var simpelthen for ulækker. Han stank, havde fedtet hår og rådne tænder, siger Sosu-assistenten Astrid fra Odense, der ellers er vant til lidt af hvert fra sit job i en nedslidt plejesektor, hvor hygiejnen er i bund.

Kun bankassistenten Lizette nåede at komme på date med Jens Hansen, og det endte i total fiasko.

– Hans romantiske evner indskrænkede sig til et klap i røven, en flaske brændevin og en tur i alkoven, hvor han hurtigt faldt i søvn og snorkede, så ingen i huset kunne sove, siger hun.

Vært på programmet Lene Beier erkender overfor til Satyren, at det nok var et fejlmatch at udsætte moderne kvinder for en 1700-tals bondeknold. Den besked har hun givet videre til grevens ridefoged.

Foto: Wikimedia.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Fæstebonde skuffet over Landmand søger kærlighed"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*