Gud tager afstand fra Bibelen: Indeholder forældede kulturelle fremstillinger 4.9/5 (20)

Bibelen er skrevet i en anden tid med andre sociale normer. Derfor sætter Gud trigger warnings på udvalgte skriftsteder.

Advarsel: I denne artikel definerer Gud sig som et væsen af hankøn.

”Dette skriftsted præsenteres, som jeg oprindelig dikterede det. Det indeholder muligvis forældede kulturelle fremstillinger”. Sådan lyder en kort tekst, som Gud har tilføjet indledningen til en række kapitler og vers i Bibelen.

– Jeg må erkende, at verden er kommet en hel del videre, siden jeg samlede teksterne i Bibelen og gav den til menneskeheden. Meget af indholdet er skrevet i en tid med andre værdier og anderledes sociale normer, så da jeg så Disney advare om indholdet af Junglebogen og Dumbo, så følte jeg, tiden var inde til at advare mine følgere mod dele af indholdet i den store bog, erkender Gud.

Det er især passager i Det Gamle Testamente, som har Guds fokus. Et sted i Anden Mosebog forlanger han, at de som arbejder om lørdagen skal stenes til døde.

– Det er en meget forstokket tilgang til arbejdsmarkedet, som jeg ikke længere kan stå inde for, da det koster for mange ansatte i Netto og sundhedsvæsnet. Derfor advarer jeg HR-afdelinger mod en sådan tilgang til personale, med mindre ledelsen har andre årsager, siger Gud.

De 10 bud er uforenelige med moderne liv

Også flere af De 10 Bud rummer ifølge Gud problematisk indhold.

– Du skal ære din fader og moder spiller slet ikke sammen med tidens curling-generation, ligesom forbuddet mod at bedrive hor på ingen måde afspejler en moderne polyamorøs og seriemonogam parforholdsvirkelighed, med flere end to køn, siger Gud og fortsætter:

– Det tiende bud: at du ikke må begære din næstes hustru, folk eller fæ eller noget, der hører din næste til, skal tages med forbehold, da det jo er komplet uforeneligt med en nyliberalistisk, materialistisk tilgang til livet.

Gud indrømmer, at han i de indledende dele af Det Gamle Testamente skrev, som den vrede unge Gud, han var, i det han betegner som sin Yahya Hassan-periode.

Men heller ikke Det Nye Testamente går ram forbi. Gud forklarer, at han ikke selv skrev den svære toer, men han føler sig alligevel ansvarlig for at oplyse om kønsstereotyper, der kan virke nedværdigende.

– Paulus går for vidt, når han i sit første brev til Korinterne skriver, at kvinder skal tie i menigheden. Efter hundrede år med kvinders valgret, er det da på tide, vi gør op med det i Bibelen, siger Gud, men tilføjer uden for citat, at der især i politik findes en rækker gimper, han gerne så klappe i.

Fik råd af Halfdan Rasmussen

Kritikere anklager Vorherre for hykleri. Han bringer sine advarsler udelukkende for at undgå shitstorme og meetoo-anklager. Han vil redde sine salgstal på Amazon, lyder det. De opfordrer ham til at fjerne eller skrive de problematiske passager om, men Gud sætter sin lid til oplysning frem for censur.

– Jeg står ved, hvad jeg har skrevet. Hverken vi skønlitterære forfattere eller digtere skal ændre i vores værker for at tækkes en folkestemning. Det giver kun mere ballade, siger Gud.

– Det råd fik jeg fornylig, at en digter, Halfdan Rasmussen, som flyttede ind hos mig for nogle år siden. Han er en meget klog og vis mand, lyder det fra Gud.

Illustration: Roland Nikrandt, Pxhere.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Gud tager afstand fra Bibelen: Indeholder forældede kulturelle fremstillinger"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*