Provinsen Britannia har forladt Romerriget 4.81/5 (21)

Provinsen Britannia har meldt sig ud af det romerske imperium. Britannias nye konge Leaveus Brexitus spår, at den tidligere provins med tiden vokser til et imperium større end Romerriget.

Den romerske ørn er fløjet bort. Den har forladt provinsen Britannia. Det samme har den romerske guvenør, hans embedsfolk og legionerne. Efter mere end tre århundreders medlemskab har briterne valgt at melde sig ud af Imperium Romanum.

Leder af  løsrivelsesbevægelsen og Britannias første frie konge, Leaveus Brexitus, jubler over, at briterne endelig har kastet det romerske overherredømme af sig.

– Den dag har vi ventet på i århundreder. Lige siden romerne invaderede, har vi ønsket dem hen, hvor peberet gror. Endelig her i det herrens år MCLXIII a.U.c. (410 e.Kr. red.) lykkes det, siger Leaevus Brexitus.

Kejser Claudius er skuffet

Arkitekten bag Britanniens erobring, Kejser Claudius, er trist over, at Britannien ikke længere ønsker at være med i fællesskabet. Han forklarer, at det var briternes eget valg at udløse artikel L i den fredstraktat, kejseren og de britiske konger indgik i år DCCXCVI a.U.c. (43 e.Kr. red.).

– Det var hårde forhandlinger. Mine legioner var trængte. Vores britiske allierede var blevet lunkne, så vi tilbød dem en traktat, med en klausul om, at Britannien til enhver tid kunne træde ud af imperiet, hvis de kunne blive enige om det, fremstammer Kejser Claudius og tilføjer:

– Det tog så briterne mere end 350 år om at blive enige om det, og det betragter jeg som en af de største succeser for Roms del og hersk politik .

Pax Romana er forbi

Leaveus Brexitus understreger, at et enigt britisk folk og et enigt råd af høvdinge bakker op om udmeldelsen.

– Vi har været enige om vilkårene hele vejen igennem, men det har knebet med at være det samtidigt, og derfor har det taget mere end MMXX afstemninger at nå dertil, siger Brexitus.

Han er tilfreds med, at Britannia siger farvel med en fornuftig aftale, selv om det er slut med slavemarkedets frie bevægelighed, ligesom Romerriget frem over vil skamfortolde britisk uld, tin og kvæg.

– På den korte bane får vi da nogle udfordringer, men om et tusinde år, måske lidt mere, er Britannia et imperium, hvor solen aldrig går ned, og Britannia hersker over havets bølger, og briter aldrig nogensinde igen er slaver, siger en optimistisk Brexitus.

Han ser frem til, at briterne nu kan ride i venstre side af vejen og alle de øvrige fordele, selvstændigheden medfører.

Foto: Kabuto 7, Wikimedia.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Provinsen Britannia har forladt Romerriget"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*