Historiens berømte eneboere: Sådan tackler du corona-isolation 4.54/5 (13)

Robinson Crusoe, Jesus Kristus og Leonora Christine Ulfeldt deler ud af deres viden og giver fif til, hvordan du kommer gennem corona-isolation.

Hvordan skal du dog klare at være isoleret i eget hjem til efter påske? Bare rolig. Satyren har bedt historiens største hardcore eneboere om gode fif til, hvordan du overlever at være spærret inde på grund af COVID-19.

Selv om Robinson Crusoe er en fiktiv person, er han ikke til at komme uden om. Med mange år i eget selskab på en øde ø, er han isolationens svar på B.S. Christiansen, og her er hans råd til folk isoleret på øer og i andre landlige omgivelser.

Fang og tæm en kannibal

Robinson Crusoe forklarer, at to ting er afgørende for, at du ikke bukker under for sult eller bliver vanvittig.

– Du skal have mad, og jeg kan anbefale at tæmme vilde geder. De giver både mad og uld, og når hele coronahysteriet er forbi, har du startet en eksklusiv high end linje af gourmetged, siger Robinson Crusoe.

Men vigtigst af alt handler det om social kontakt og noget at stå op til hver dag.

– Fang en kannibal, tæm ham og gør ham til et civiliseret menneske. Det er slet ikke så svært, som man skulle tro. Det er en dejlig adspredelse, og dagene ikke bliver så lange, siger Robinson Crusoe.

Han råder til, at man til kannibalfangst bevæbner sig med en musket.

– Menneskeædere er rædselsslagne for tordenrør. Hvis ikke du ligger inde med en flintebøsse, så peg på ham med en gulvskrubbe med aluminiumskaft og råb bang. De vilde kan alligevel ikke kende forskel, lyder rådet fra Crusoe.

Omdan lejligheden til en ørken

Også Jesus Kristus deler barmhjertigt ud af sin erfaring med 40 dages isolation i ørkenen.

– Jeg fik de fedeste trip og de vildeste syner af at faste alene i ørkenen, og det er noget folk sagtens kan gøre hjemme i lejligheden. De skal blot tape alle vinduer til, skrue helt op for radiatorerne og sætte et par affugtere op på maksimal effekt, og et kvarter senere sidder de og stener i en klon af Negev Ørkenen, siger Jesus Kristus og kommer med en advarsel:

– Sørg for, der ikke er nogen sten i nærheden, når I stener, I risikerer at knække tænderne, hvis I som jeg bilder jer ind, at det er brød.

Skriv dit martyrium ned

Hendes Kongelige Højhed Leonora Christine Ulfeldt betegner sig selv som en af historiens førende eksperter inden for tårnisolation (ikke vægisolering i tårne, red.) og hun har følgende tip:

– Skriv, om dit martyrium og få det udgivet, når du engang slipper ud af dit tårnkammer. Det er så befriende at sætte sine tanker på papir, og er du lige så heldig som jeg, filmatiserer DR din historie, og du får mulighed for at pisse Søren Espersen af. Hvor heldig kan man være, siger Leonora Christine.

Hun advarer dog mod at være for åbenmundet, da det kan få alvorlige konsekvenser. Hun endte selv med at blive forvist fra Blåtårn i København til et forfaldent kloster i Maribo.

Illustration: Ivan Kramskoy, Wikimedia.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Historiens berømte eneboere: Sådan tackler du corona-isolation"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*