Hæren belejrer Kongeborgen i Legoland efter mislykket erobringsforsøg 4.81/5 (21)

En gammel forordning fra Margrete den Førstes tid forbyder private at bygge borge. Hæren har forgæves forsøgt at indtage og nedbryde Kongeborgen i Legoland. Nu indledes belejring.

– Fald tilbage. Fald tilbage!

Ordren gjalder ud over slagmarken. Et splitsekund senere flygter de angribende soldater over hals og hoved væk fra den borg, de få minutter forinden har forsøgt at indtage. Tilbage på valen ligger de sårede og jamrer af smerte neden for de nu forladte stormstiger.

For tredje gang er hærens specialstyrker slået tilbage af de tappert kæmpende forsvarere af Kongeborgen i Legoland.

Borgen er nemlig opført ulovligt og skal rives ned. Det er kommet fuldstændigt bag på Legolands ejere, som mener, at alle love og cirkulærer er overholdt.

– Borgen er opført i sin tid med byggetilladelse. Den er efterfølgende godkendt af kommunen. Derfor vil vi forsvare borgen til sidste ansatte, meddeler Legos bestyrelsesformand Thomas Kirk Kristiansen i en depeche overbragt Satyrens udsendte via brevdue inde fra borgen.

Legoland løsriver sig

Men den er god nok. Kongeborgen er ulovlig. Det forklarer overassistent Gerda Knudsen fra Teknisk Forvaltning i Billund Kommune.

– Vores sagsbehandler er blevet gjort opmærksom på Margrete 1.s forordning af 24. januar 1396. Den forbyder private at opføre fæstninger og borge. Den pålægger også embedsmænd, at give afslag på ansøgninger om tilladelse til at bygge den slags, siger Gerda Knudsen.

Derfor har kommunen beordret Kongeborgen revet ned, men det nægtede Legolands ledelse De valgte i stedet at løsrive Legoland fra Danmark. Derefter satte regeringen hæren ind.

Kommandosoldater pacificeres med lego

Trods gentagne angreb står borgen der endnu. Det skyldes ifølge chef for hærens specialstyrker oberst P. J. Lodehat, at det er en taktisk meget vanskelig operation, og modstanden er hård.

– Vores ordre lyder, at vi hverken må benytte eksplosiver eller ildvåben af nogen art, da Legoland er en turistattraktion af national betydning. Det begrænser vores aktionsmuligheder, at vi skal kæmpe på gammeldags vis, siger oberst Lodehat.

Han fortæller videre, at forsvarerne lader hånt om alle krigens regler og skider på Geneve Konventionen.

– Vi lider voldsomme tab i deres forbryderiske minefelter, når vores minesøgere ikke kan registrere de tusindvis af modbydelige legoklodser, de har spredt, raser P. J. Lodehat og tilføjer, at Legoborgens forsvarer også benytter sig af psykologisk krigsførelse.

– De dynger mine folk til med legosamlesæt og forvandler nogle af hærens hårdeste halse og mest erfarne veteraner til lallende legebørn, som hellere vil bygge Tusindårsfalken i lego end slås som mænd, råber en vred oberst Lodehat.

Mens obersten taler er en blide kørt i stilling. Han forklarer, at specialstyrken nu indleder belejring. Få sekunder senere sender bliden kadaveret af en selvdød ko i retning af borgen sammen med to hvepseboer.

Foto og bearbejdning: Den Magelige Magister.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Hæren belejrer Kongeborgen i Legoland efter mislykket erobringsforsøg"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*