Storstrømsbro flyttes til det nye Bro & Vejmuseum på Farø 4.88/5 (16)

Den dødsdømte Storstrømsbro flyttes og udstilles i Bro & Vej Museet, som skal opføres på Farø. Turistchef skal skabe unik international turistattraktion.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) og et bredt flertal i Folketinget har sikret, at Danmark beriges med Bro & Vejmuseet. Det skal ligge på øen Farø, hvor det skal fortælle historien om dansk infrastruktur i 1000 år.

Centralt i formidlingen bliver den 3,2 kilometer lange Storstrømsbro fra 1937. Den skulle egentlig rives ned, når den nye bro over Storstrømmen er færdig. Nu flyttes den i stedet til Farø få kilometer derfra.

Benny Engelbrecht glæder sig over, at et stykke Danmarkshistorie reddes i det han kalder for verdens største trafikgenopretningsprojekt.

– Med museet skaber vi en international turistattraktion, samtidig med at unik dansk infrastrukturel kulturarv bevares for eftertiden, og vi sætter et monument over dansk ingeniørkunst, siger en stolt Benny Engelbrecht.

En garanteret succes

Transportministeren er bekendt med, at et tidligere trafikmuseum ved Holbæk blev lukket efter ganske få år, men det bekymrer ham ikke.

– Det er to vidt forskellige projekter. Med navnet Bro & Vej Museet signalerer vi tydeligt en helt anden profil end min forgænger Brian Mikkelsens fejlslagne Vej & Bro Museum, siger Benny Engelbrecht og tilføjer:

– Vi har bevidst har valgt at lægge museet på Farø, som årligt passeres af 9 millioner biler. Det giver et forventet besøgstal på 800.000 gæster årligt, så museet får et godt økonomisk grundlag.

Nyheden skaber begejstring hos borgmestrene på Lolland-Falster og i Sydsjælland. De har nedsat en task force under ledelse af turistchef Malene Brücke, som skal finde frem til museets oplevelses-DNA og skabe et internationalt kulturelt beacon.

San Francisco piers og bridgeaton

Malene Brücke fortæller, at Storstrømsbroen genopføres i sektioner af 500 meters længde, der stråler ud i vandet som en søstjernes arme. Hver sektion får sine egne innovative udstillings- og oplevelsestemaer.

– En sektion dedikeres lystfiskeri og outdoor experiences. En anden får San Francisco molestemning med seafood gadekøkkener og gademusikanter. Andre skal bruges til street race, koncert- og performancescene, andre igen til outlets og brugerengagerende crealabs, mens broens stålbuer bliver en gigantisk skyjump parkourbane, siger Malene Brücke og gisper efter vejret.

Hun har også store forventninger til brigdeaton, som er et unikt transcenderende new experience koncept.

– Hvad det består af og indeholder, ved jeg ikke helt endnu, men jeg synes, at ordet brigdeaton lyder så cool og cutting edge, at det skal vi tilbyde vores gæster, uddyber Malene Brücke.

Flytningen af Storstrømsbroen begynder, når den nye Storstrømsbro er i fuld funktion i 2024. Museet forventes at åbne i 2029 samtidig med Femernforbindelsen.

Foto: News Öresund.

Vurder denne artikel

2 Kommentarer på "Storstrømsbro flyttes til det nye Bro & Vejmuseum på Farø"

  1. Vej og bro museum startede på farø i 1984 og det gik ikke……

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*