Kendt filmmand finder nazi-guld på Nationalmuseet 4.67/5 (15)

Mashup: Den Magelige Magister.

Filmmanden Lasse Spang Olsen finder Nazi-guld i Nationalmuseets udstilling. Prøvede forgæves at sprænge montren.

– Det er bare et helt enormt vildt og et sindssygt fantastisk fund af nazi-guld.

Ordene kommer ikke fra Nationalmuseets direktør Rane Willerslev, men fra filmmanden, stuntmanden og eventyreren Lasse Spang Olsen, efter han forleden fandt nazi-guld i en montre på Nationalmuseet.

– Tænk jer, her har jeg rejst Europa rundt og ledt efter nazi-guld i huler og grotter, i sunkne ubåde og i gamle togvogne uden at finde noget som helst. Og så har det hele tiden været udstillet på Nationalmuseet lige for øjnene af alle. Det viser hvor udspekulerede nazisterne var, når de skjulte deres skatte, fortsætter han begejstret.

Det omtalte nazi-guld var udstillet i en montre med danefæ og lignede ikke de guldbarrer, man umiddelbart forbinder med nazi-guld.

Guldet var forarbejdet til ukendelighed og formet som store medaljer. Et tydeligt hagekors stemplet i midten viser ifølge filmmanden, at det tilhører Det Tredje Rige. Det understreger endnu engang, hvor snedigt nazisterne har skjult deres skatte.

Forsøgte at sprænge nazi-guld montre

Desværre lykkedes det ikke for Lasse Spang Olsen at overtale Nationalmuseets opsynsfolk til at åbne montren. Derfor tilkaldte han sine to medskattejægere Indianer-Stig og Dynamit-Åge, som placerede en sprængladning på siden af montren, mens personalet spiste frokost.

Eksplosionen sprængte ikke hul i den sikrede pansermontre, men fire museumsgæster måtte efterfølgende på skadestuen med sprængte trommehinder, og Nationalmuseet skal have nye ruder i Prinsens Palæ.

Til Satyren afviser museumsinspektør ved  Nationalmuseet Lisbeth Mimer, at der er tale om nazi-guld.

– Skattejægerne har fejlagtigt antaget, at skatten med de guldbrakteater, som for et par år siden sensationelt blev fundet af en detektormand nær Vindelev ved Vejle, er nazi-guld, fordi de bærer et hagekors, men det er altså ikke alt, som er forsynet med et svastika, der er nazistisk, siger Lisbeth Mimer med himmelvendte øjne.

Museumsfolk dækker over hemmelighed

Den forklaring køber Lasse Spang Olsen ikke.

– Det er en kendt sag, at flere ansatte på Nationalmuseet var medlemmer af det danske nazistparti under krigen og beviseligt samarbejdede  med besættelsesmagten. Det er dem, som har skjult guldet på museet. Lisbeth Mimer er formodentlig selv nazist og guldets vogter. Hun har fundet på en lumsk dækhistorie for at bevare hemmeligheden om Nationalmuseets nazi-guld, siger en stålsat Lasse Spang Olsen.

Over for Satyren afslører han off the record, at han er kommet på sporet af en række Rembrandtmalerier, som nazisterne har skjult på Rijksmuseum i Amsterdam i Nederlandene. Der hænger de i udstillingen, så alle kan se dem.

Nationalmuseet har anmeldt Lasse Spang Olsen og hans kumpaner til politiet for tyveriforsøg og for ikke at overholde sikkerhedsafstanden ved brug af dynamit i museumsudstillinger.

Mashup: Den Magelige Magister.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Kendt filmmand finder nazi-guld på Nationalmuseet"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*