DR genindspiller Matador uden kønsstereotyper, social stigma og etnisk ensidighed 4.83/5 (40)

Danmarks Radio indspiller TV-serien Matador i en ny version med danskere af anden etnisk herkomst og et Korsbæk renset for diskrimination af kvinder.

Hvis du er fan af Matador, så skal du glæde dig til genindspilningen af Lise Nørgaards episke TV-serie. Danmarks Radio har netop besluttet at skrotte den oprindelige version og skabe en mere nutidig udgave af serien under titlen: “Korsbæk Revisited”.

DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn fortæller til Satyren, at Erik Ballings version hører til i en anden tid med sin nostalgiske fremstilling af negative sociale strukturer og et Korsbæk, der er er klinisk renset for danskere af anden etnisk herkomst.

– Bortset fra Hr. Stein, som er jøde og den tyske flygtning Herbert, så er der hverken indvandrere eller kønsminoriteter i bærende roller eller markante biroller. Serien fastholder og stigmatiserer desuden kvinder i traditionelle kønsroller. Det må vi gøre op med, siger Maria Rørbye Rønn.

Hun har derfor bedt forfatter Adam Price og feministen Henrik Marstal genforfatte Matador. Satyren er kommet i besiddelse af en lækket synopsis og cast.

Laura som transseksuel veganerkok

Fremover er det Hans Christian Varnæs, spillet af Kim Bodnia, som går op og lægger sig, når han møder modstand i livet, mens Maude Varnæs spillet af Anne-Grethe Bjarup Riis erklærer sig som fribløder og indleder et åbent forhold til bankassistenten frøken Jakobsen, som spilles af Ena Spottag.

Også kokkepigen Laura gennemgår en forandring til en transseksuel og rapkæftet veganerkok spillet af Frederik Cilius, som hundser rundt med Agnes i skikkelse af Louise Meritz, der senere etablerer Korsbæks første udsalg af økologisk havremælk og genbrugstøj.

Mads Andersen Skjern er fortsat en privilegieblind, ciskønnet hvid mand. Han er stadig et følelseskoldt røvhul, som vil presse sin søn Daniel ind i en heteronormativ struktur. Af den årsag har Ghita Nørby valgt ikke at spille Ingeborg, men optræder i steder som Fru Fernando Møghe. Ligesom i den oprindelige udgave synker hun død sammen under et opgør med en tysk officer spillet af Trine Dyrholm. Efter moderens død starter Misse Møghe spillet af Bodil Jørgensen et antipatriarkalsk datingbureau for Korsbæks kvinder.

Fede som tykaktivist

Slatko Buric erstatter Bolt i Jernbanecafeen, som omdannes til en kebabbar, hvor Fede, spillet af Bjarne Henriksen, holder til sammen med forhandler af økologiske kælegrise Oluf Larsen, spillet af Martin Brygmann. Fede er en selvbevidst tykaktivist, og han nedkalder i et afsnit en shitstorm over Dr. Hansen for fatshaming, fordi han opfordrer Fede til vægttab.

Flere andre bifigurer er blevet opdateret. Menneskerettighedsadvokat Skjold Hansen spilles af Janus Nabil Bakrawi, mens Røde gestaltet af Anders W. Berthelsen, sælger sin sjæl som særlig rådgiver for Thorvald Stauning.

Maria Rørbye Rønn oplyser, at Susanne Bier begynder optagelserne til Korsbæk Revisited til efteråret.

Foto: Den Magelige Magister.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "DR genindspiller Matador uden kønsstereotyper, social stigma og etnisk ensidighed"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*